Foto: Hidden Serbia

Magloviti Goč

Rubrika “Putem planinara” na sajtu Hidden Srbija prilika je da iz prve ruke pročitate sve o avanturama mladih avanturista i planinara, njihovom iskustvu, zanimljivostima određenih područja naše zemlje ali i da naučite nešto novo. Magična mesta Srbije koja su često skrivena, bivaju otkrivena upravo istraživanjem i putovanjima ekipe Hidden Serbia.

Danas vam prenosimo putešestvije na Goč planini koju je za Hidden Serbia obišla i prenela prve utiske Milica Blagojević Betty, a njene članke slične današnjem pod sekcijom Putem planinara možete pratiti na sajtu i Facebook stranici Hidden Serbia.

Magloviti Goč, 11.Nov.20.

Goč, za taj dan je bilo prognozirano lepo vreme! Niko nije očekivao maglu koja nas je pratila celog dana! Bilo nam je hladno jer nismo pošli spremni. Trebale su deblje pantalone i naravno kamašne jer je bilo blatnjavih kolskih puteva. Iako smo iskusni planinari, i nosimo sve potrebno za akciju sa sobom. Ovome se nismo nadali pa nismo bili spremni!

This slideshow requires JavaScript.

U 16 km staze obišli smo Manastir Ljubostinju, zadužbinu kneginje Milice gde se nalazi i njen grob, vrh Ljukten i Jezero Selište.

I ako nismo imali pogled sa vrha Goča uspeli smo da uhvatimo magiju šume i jezera koji su se probijali kroz gustu maglu. Kako je dan odmicao a mi završavali krug oko jezera. Magla se podizala i bilo je sve vidljivije. Mogli smo da vidimo čitavo jezero u povratku.

Za kraj akcije usledila je noćna šetnja, obilazak Vrnjačke Banje i topli napitak kako bi se ugrejali.

Naravučenije, budite spremni na nepredvidive situacije u planini. Imajte sve u rancu, ko zna kome će šta da zatreba, npr rezervne trenerice!

Izvor: Skrivena Srbija/Hidden Serbia

Piše: Milica Blagojević Betty

Takođe pročitajte

Microsoft u potrazi sledeće generacije devojaka i žena u svetu tehnologije i veštačke inteligencije

Jeste li nedavno diplomirali ili sta studentkinja na Univerzitetu u Srbiju i jako ste zainteresovani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.