Macina trava za ženske bolesti, rastavić za zdravu prostatu

„Ne pijem, ne pušim a čajeve pijem stalno, kombinujem šta mi treba i trideset godina nisam bio kod lekara. Zdrav sam i vitalan čovek. Trudim se da pomognem ljudima i uvek ih rado posavetujem koji čaj je najbolji za njih, pohvalio nam se vremešni i poslednji travar u vranjskom kraju Božidar Petković (77).

Već trideset godina pešači i po osam kilometara kako bi došao do bilja koje koristi za spravljanje svojih čuvenih čajeva. Cene čajeva su više nego simpolične kreću se od 40 do 100 dinara po kesici, a mušterija ima na pretek jer dolaze iz svih krajeva sveta.

Sve je počelo pre tridesetak godina kada se suočio sa cirozom jetre i dugotrajnim lečenjem. Redovno je uzimao terapiju koju su mu prepisali lekari ali je lečenje dopunio čajevima. Nakon 100 bolničkih dana disciplinovano se pridržavao saveta lekara, ali je lečenje dopunio i čajevima.Božidar Petković travar Vranje

„Sa suprugom Milkom  prikupljamo bilje u podnožju planine Čestelin. Znamo ustati u ranu zoru i satima brati bilje, koje potom sušimo, kombinujemo i pakujemo. Najvažnije je da se bilje suši u hladovini i na blagoj promaji nikako na suncu, jer tako nestaju sva njihova svojstva, savetuje ovaj travar koji nam odaje da postoje neki osnovni postulati ili biljke koje naziva „kraljicama“ kao što su neven, kantarion i planinsko bilje.

macina trava ženske bolesti„Interesentna je biljka „macina trava“ ili mačkoljub, dobra je u lečenju ženskih bolesti, cisti pa čak i tumora, za ljude koji imaju problema sa visokim šećerom pravi je izbor čaj od divljih jagoda i podubica, za probleme sa prostatom dobra je kombinacija troskopa i rastavića, dok se sve plućne bolesti mogu lečiti uz pomoć jagorčevine, a proširene vene i loša cirkulacija čajem od nevena.rastavić

Za nerve je ubedljivo najbolji matičnjak koji se pije pre spavanja i koji je moram da priznam trenutno jedan od najtraženijih čajeva, valjda je takvo vreme – nabraja ovaj travar.čaj za prostatu travar Boža Vranje

Njegova bašta je pravi mali raj u kome je posadio brojne biljke koje su mu potrebne za čajeve, među nanom, kamilicom i drugim biljem raste i neobična biljka crvneog cveta za koju nam travar Boža objašnjava da leči strah kod dece.

„Biljka se zove strator, ali je u narodu poznatija kao „strašljivče“, i kažu da leči strah kod dece – priča sa osmehom Boža.

Božine čajeve ili savete možete dobiti putem telefona 017 428 596

 

Takođe pročitajte

Kako se efikasno zaštititi u sezoni virusa?

Sa dolaskom hladnijih meseci, posebno krajem jeseni i početkom zime, nastupa sezona virusa od kojih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.