sreda , 30 novembra 2022

„Ljubav prema čoveku, naciji i kompaniji“ – moto kompanije JURA

Kompanija „Yura“ Opštoj bolnici Leskovac danas je donirala opremu za laparoskopiju, nove instrumente za hirurgiju i ultrazbučni kolor dopler aparat koji će biti smešten u Službi za radiologiju ove zdravstvene ustanove.

Generalni direktor „Yura“-e u Srbiji, Park Jong Hvan, rekao je da se oni trude da stvore dobru kompaniju koja će pomagati grad i svoje radnike koji su građani Leskovca. Istakao je da je moto kompanije „Ljubav prema čoveku, naciji i kompaniji“.

Vrednost ove donacije je preko 3 miliona dinara, a kako su istakli gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević ova donacija če značajno unaprediti rad službi za hirurgiju i radiologiju jer će omogućiti obavljanje dve laparoskopske operacije u istom trenutku, povećaće broj pacijenata koji će biti operisani laparoskopski, a povećaće i broj pregleda koji se obave na radiologiji.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Cvetanović pohvalio je osoblje bolnice i zahvalio se direktorima „Yura“-e na donaciji, podsetivši da ova društveno odgovorna kompanija konstantno pomaže zdravbstvene ustanove u Leskovcu.

„Dobro osoblje i dobra organizacija su stubovi na kojima počiva dobar rad, ali ono što nikako nije zanemarljivo i što služi kako našim pacijentima, tako i samim lekarima je savreman oprema koja omogućava bolje pružanje zdravstvene zaštite.

Zahvaljujući kompaniji „Yura“ , leskovačka bolnica opremljena je takvim aparatima.

“Do sada su naši veliki prijatelji iz „Yure“ bolnicu donirali inkubatorom, sa 2 kolor dopler ultrazvučna aparata, histeroskopom za Službu ginekologije, dodatnom opremom za ultrazvučni aparat, kao i sa 400 dušeka i 800 kompleta posteljina za bolji boravak pacijenata u bolnici. Ukupna vrednost ovih donacija je preko 10 miliona dinara, istakao je Cvetanović najavivši još ulaganja u leskovačku bolnicu.

„Očekuje nas još mnogo posla, od obnavljanja glavne zgrade bolnice, preko uređenja Službe za pneumoftiziologiju i rehabilitaciju, do preseljenja specijalističkih ambulanti u glavnu zgradu i izgradnje centralne intenzivne nege. Zato mi nećemo stati sa ulaganjima u zdravstvo, jer naši sugrađani zaslužuju najbolju zdravstvenu negu.“

Direktor OB Leskovac dr Nebojša Dimitrijević zahvalio se na donaciji, kao i lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom jer konstantim zalaganjem pomaže funkcionisanje i pomaže ulaganja u bolnicu.

Veoma sam ponosan na činjenicu da zbog svega što radimo možemo da stanemo rame uz rame sa kliničkim centrima u našoj zemlji. Iza svega toga stoji predani rad, trud, posvećenost poslu, kao i nesebična pomoć, kako lokalne samouprave, tako i donatora. Kao što je gradonačelnik već pomenuo, prethodnih godina predano radimo na uređenju svih službi, a naši planovi za nastavak su veliki.
Jedan od prioriteta svakako je rekonstrukcija glavne zgrade bolnice, kao i izgradnja centralne intenzivne nege i centralne sterilizacije, za koju opremu već posedujemo i trenutno radimo na uređenju prostora za nju„ rekao je na konferenciji za medije direktor dr Nebojša Dimitrijević.

Takođe pročitajte

Organizacija ,,ESTIEM“ okuplja mlade iz regiona

,,Balkanski Motivacioni Vikend“ (eng. Balkan Motivational Weekend) je poseban događaj koji ima za cilj da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.