ponedeljak , 8 marta 2021

„Ljubav prema čoveku, naciji i kompaniji“ – moto kompanije JURA

Kompanija „Yura“ Opštoj bolnici Leskovac danas je donirala opremu za laparoskopiju, nove instrumente za hirurgiju i ultrazbučni kolor dopler aparat koji će biti smešten u Službi za radiologiju ove zdravstvene ustanove.

Generalni direktor „Yura“-e u Srbiji, Park Jong Hvan, rekao je da se oni trude da stvore dobru kompaniju koja će pomagati grad i svoje radnike koji su građani Leskovca. Istakao je da je moto kompanije „Ljubav prema čoveku, naciji i kompaniji“.

Vrednost ove donacije je preko 3 miliona dinara, a kako su istakli gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević ova donacija če značajno unaprediti rad službi za hirurgiju i radiologiju jer će omogućiti obavljanje dve laparoskopske operacije u istom trenutku, povećaće broj pacijenata koji će biti operisani laparoskopski, a povećaće i broj pregleda koji se obave na radiologiji.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Cvetanović pohvalio je osoblje bolnice i zahvalio se direktorima „Yura“-e na donaciji, podsetivši da ova društveno odgovorna kompanija konstantno pomaže zdravbstvene ustanove u Leskovcu.

„Dobro osoblje i dobra organizacija su stubovi na kojima počiva dobar rad, ali ono što nikako nije zanemarljivo i što služi kako našim pacijentima, tako i samim lekarima je savreman oprema koja omogućava bolje pružanje zdravstvene zaštite.

Zahvaljujući kompaniji „Yura“ , leskovačka bolnica opremljena je takvim aparatima.

“Do sada su naši veliki prijatelji iz „Yure“ bolnicu donirali inkubatorom, sa 2 kolor dopler ultrazvučna aparata, histeroskopom za Službu ginekologije, dodatnom opremom za ultrazvučni aparat, kao i sa 400 dušeka i 800 kompleta posteljina za bolji boravak pacijenata u bolnici. Ukupna vrednost ovih donacija je preko 10 miliona dinara, istakao je Cvetanović najavivši još ulaganja u leskovačku bolnicu.

„Očekuje nas još mnogo posla, od obnavljanja glavne zgrade bolnice, preko uređenja Službe za pneumoftiziologiju i rehabilitaciju, do preseljenja specijalističkih ambulanti u glavnu zgradu i izgradnje centralne intenzivne nege. Zato mi nećemo stati sa ulaganjima u zdravstvo, jer naši sugrađani zaslužuju najbolju zdravstvenu negu.“

Direktor OB Leskovac dr Nebojša Dimitrijević zahvalio se na donaciji, kao i lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom jer konstantim zalaganjem pomaže funkcionisanje i pomaže ulaganja u bolnicu.

Veoma sam ponosan na činjenicu da zbog svega što radimo možemo da stanemo rame uz rame sa kliničkim centrima u našoj zemlji. Iza svega toga stoji predani rad, trud, posvećenost poslu, kao i nesebična pomoć, kako lokalne samouprave, tako i donatora. Kao što je gradonačelnik već pomenuo, prethodnih godina predano radimo na uređenju svih službi, a naši planovi za nastavak su veliki.
Jedan od prioriteta svakako je rekonstrukcija glavne zgrade bolnice, kao i izgradnja centralne intenzivne nege i centralne sterilizacije, za koju opremu već posedujemo i trenutno radimo na uređenju prostora za nju„ rekao je na konferenciji za medije direktor dr Nebojša Dimitrijević.

Takođe pročitajte

Šansa za sve dizajnere u Srbiji – Napravi pobednički logotip i osvoji 3.000 evra

Kompanija Neoplanta odlučila je da promeni svoj vizuelni identitet i na taj način dodatno osnaži …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.