„Lice ljubavi“ Kaje Pančić Milenković u niškom NKC

Zbrirka pesama „Lice ljubavi“ Kaje Pančić Milenković biće promovisana u petak, 28.maja od 19 časova u Maloj sali NKC-a.

„Ovo je zbirka pesama, u izdanju Niškog kulturnog centra, koja daje odgovore na pitanja šta u ovom vremenu znači govoriti o ljubavi i gde su dometi ljubavne poezije. Pesnikinja se bavi otkrivanjem onoga što se još može staviti pod kapu tog pojma, koji oduvek opseda liriku. Ovo je uslovno ljubavna poezija, jer su pesme više promišljanja ljubavi, nego li ispevana ljubav, pojašnjava Tatjana Milenković,urednica Naučno-popularnog  obrazovnog programa u NKC

Pored ove zbirke pesama Kaja je objavila i niz zbirki: Prvi dan govora (1994), Božji cvet (1995), Mera (1996), Čas novije istorije (2016), Beskućnik u izlogu (2017), U dva koraka (2021) i Lice ljubavi (2021).
Piše i poeziju i lirsku prozu. Član je Udruženja novinara Srbije i Udruženja književnika Srbije. Dobitnik je nagrada: Kosovski božur, Zlatni pečat praviteljstvujušćeg sovjeta serbskog, Dragojlo Dudić, Venedikt Crepović i Stojan Stepanović. 2017. je primila nagradu Mikina čaša, koju NKC dodeljuje u znak sećanja na idejnog tvorca Književne kolonije Sićevo, pisca Mihajla Ignjatovića.

 

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.