četvrtak , 19 maja 2022

Letnji kamp Crvenog krsta – “Istina pre svega”

U Gadžinom Hanu je u toku 24. Letnji kamp Crvenog krsta „Istina pre svega – Gadžin Han 2018“. Kamp je ove godine, po drugi put, organizovan na međunarodnom nivou.

U radu Kampa učestvuje preko 60 polaznika i volontera iz 15 organizacija Crvenog krsta iz Srbije i Bugarske, a svi učesnici smešteni su u prostorijama Osnovne škole „Vitko i Sveta“.

Na poziv Crvenog krsta Gadžin Han, polaznike i edukovane volontere – predavače na kamp uputile su sledeće organizacije: Bela Palanka, Bujanovac, Vlasotince, Gračanica, Doljevac, Kosovo Polje, Kosovska Mitrovica, Kostinbrod (Bugarska), Leposavić, Majdanpek, Novo Brdo, Pirot, Svilajnac i Ćićevac.

Cilj Kampa ove, kao i svih ranijih godina je da polaznici kroz predavanja o prvoj pomoći, sprečavanju trgovine ljudima (antitrafiking), dobrovoljnom davalaštvu krvi, radionice iz programa „Promocija humanih vrednosti“ i „Istraživanje međunarodnog humanitarnog prava“, kao i kroz mnoge druge zabavne i sportske sadržaje, nauče nešto novo ili prošire već stečeno znanje iz širokog spektra aktivnosti koje ostvaruje Crveni krst u Srbiji.

Kao i svih prethodnih godina, Kamp se realizuje uz podršku Opštine Gadžin Han.

Kamp završava sa radom u utorak 24. jula 2018. godine.

Takođe pročitajte

Kada je Brankov most bolji od seksa!

Vladimir Stanojević iz Niša, novinari i voditelj Banker radija podelio je na svom FB profilu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.