Kolonija „Na krilima mašte“ iznedrila 20 akademskih umetnika

Već više od dve decenije „Dom kulture“ iz  Pečenjevca neguje likovnu umetnost na najsuptilniji način stvarajući nove umetnike.Ovog leta su po 22. put, organizovali Dečiju likovnu koloniju „Na krilima maste“ na Vlasinskom jezeru. Tradicionalno 22 talentovana učenika iz 22 škole sa teritorije Leskovca pet dana su stvarali prava mala umetnička dela.

na krilima maste kolonijaUčesnici Kolonije su učenici petog, šestog i sedmog razreda koji na predlog nastavnika likovne kulture iz svoje skole dobili su priliku da svoje umeće pretoče u dela  uz pomoć instruktora Kolonije Dejana Nedeljkovića, profesora iz Leskovca.

Sve se odvijalo pod budnim okom idejnog tvorca Kolonije Ljubise Ranđelovića Džudže, organizatora Aleksandra Stamenkovića i direktora Doma kulture Dejana Markovića.na krilima maste vlasina

„Tokom Kolonije učesnici imaju priliku i da se zabave na žurkama, karaoka partijima, sportskim nadmetanjima, kvizovima, šetnjama kraj jezera… Do sada je kroz Koloniju proslo preko 600 dece a čak njih 20 je završilo likovnu akademiju, hvale se organizatori.

Izlozba radova sa ove Kolonije premijerno će biti prikazana u Domu kulture Pečenjevce u prvoj nedelji oktobra tokom Dečije nedelje.  Nakon toga se seli u Leskovački kulturni centar i Domovima kulture u Brestovcu, Vučju i Grdelici.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.