Javna licitacija LFN u Narodnom pozorištu u Nišu

Umetničke slike, sportski dresovi i rekviziti, knjige, muzičke ploče i diskovi, naći će se na javnoj licitaciji Lokalne fondacije Niš, koja je zakazana za nedelju, 10. april od 17:30 sati, u Narodnom pozorištu u Nišu. Događaj se realizuje u gornjem foajeu pozorišta.

Prvi veliki javni događaj u 2022. godini, koji LFN organizuje u saradnji sa Narodnim pozorištem, okupiće na jednom mestu ljude željne da se nadmeću, obezbede za sebe neki vredan predmet, a da u isto vreme postanu i važni donatori tako što će kupovinom nekog od prodajnih predmeta sa licitacije pomoći razvoju lokalne zajednice u Nišu.

Na licitaciji će se naći više od 20 predmeta koje su donirali poznati sportisti, umetnici, muzičari, prijatelji LFN. Novac prikupljen ovim putem usmerava se za podršku kreativnim, preduzimljivim idejama formalnih i neformalnih grupa građana, a sve u svrhu unapređenja lokalne zajednice u kojoj živimo.

Narodno pozorište u Nišu
Foto: Internet Magazin Sana Life

LFN i Narodno pozorište Niš pozivaju sve zainteresovane građane, ljude takmičarskog duha i one koji žele da doprinesu tome da živimo u lepšem i uređenijem gradu, da dođu na licitaciju i pomognu da se obezbede nova sredstva za podršku idejama građana u Nišu.

Neki od predmeta koji će se naći na licitaciji u Narodnom pozorištu:

  • majica i bademantil vaterpoliste Save Ranđelović, sa Olimpijskih igara 2016.
  • navijački šal „Kec u Nišu“ sa potpisom Dragana Stojkovića Piksija
  • dres K.K. Partizan sa potpisom Novice Veličkovića
  • Umetnička slika sa likom Nemanje Radulovića, autora Ivana Blatnika
  • Ploča i cd grupe EYOT
  • fudbalska lopta sa potpisima igrača niškog Radničkog
  • umetničke slike sa motivima Niša

Na stranicama LFN na društvenim mrežama predmeti za licitaciju se najavljuju i predstavljaju svakodnevno.

Podsećamo, do sada je na fb stranici LFN realizovano ukupno 27 licitacija, a uz to je održana još jedna jedna velika javna licitacija avgusta 2021. godine u Niškoj Banji. Samo ovim putem do sada, računajući prodate predmete i dupliranje sredstava od Traga, prikupljeno je više od 900.000 dinara.

LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana. Trag fondacija duplira novac koji LFN obezbedi. Cilj je da LFN prikupi 15.000 evra, a do sada je obezbeđeno 13.000 evra. Sav prikupljen novac vraća se lokalnoj zajednici preko javnih konkursa za realizaciju najboljih ideja građana.

U 2021. godini je na dva javna konkursa podršku LFN dobilo već 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Nišu.

Novi konkurs, za koji su pripreme u toku, biće raspisan u maju 2022, sa planiranim ukupnim budžetom od 18.000 evra.

Takođe pročitajte

VEČERAS u Salonu 77 – „Mikrokosmos“ Teodore Vojinović

U utorak 14. maja u 19 sati, u Salonu 77 biće otvorena izložba skulptura i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.