„Jablanički slavuji“ osvojili prvo mesto u Beogradu

Jablanički slavuji osvojili su prvu nagradu na internacionalnom etno takmičenju „Donne in musica“ u Beogradu.

U pitanju je kvartet koji čine četiri devojčice osnovne muzičke škole „Stanislav Binički“, a to su Anastasija Radović, Teodora Radović, Sara Lazarević i Mila Perović u klasi profesorke Nataše Perović.

Na festivalu „Virtus piano“ koje se održava u Leskovcu, Vasilija Janković učenica prvog razreda klavira, u klasi profesorke Zagorke Miljković osvojila je prvo mesto na ovom festivalu. Dok je drugu nagradu uzela Mila Perović, takođe učenica prvog razreda klavira u klasi profesora Nemanje Stankovića.
Dušan Stanojević, učenik Osnovne škole „Gornja jablanica“ i Osnovne muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu, osvojio je 3 uzastopne prve nagrade na takmičenjima, „Mladi virtuoz“ u Beogradu, na Međunarodnom festivalu „Naisus Guitar Festival “ u Nišu i Internacionalnom festivalu gitare u Leskovcu.
Učenici niže muzičke škole uzeli su učešća i u lokalnom takmičenju „Prvi glas Medveđe“, gde su osvojili prva mesta. Sara Lazarević osvojila je prvo mesto, dok je Mihailo Gikić uzeo II počasno mesto na ovoj manifestaciji.
Čestitamo svim pevačima i želimo im da i dalje budu uspešni i da nastave sa svojim muzičkim usavršavanjem.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.