Aleksandra Bogdanovic Foto: Strahinja Vujić

„Istorijski zabavnik – ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave“

Nova knjiga Jež izdavaštva „Istorijski zabavnik – ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave“ autorke Aleksandre Bogdanović, novinarke i osnivačice sajta Istorijski zabavnik je u prodaji.

Tema književnog ostvarenja su priče o genijalnim, originalnim i u svakom smislu neverovatnim ljudima sa podneblja „od Drave do Južne Morave“ koje smo uspeli da gurnemo u zapećak sećanja, a oni to nikako nisu zaslužili. U knjizi su sabrane sudbine zaboravljenih heroja, krunisanih glava, ali i velikih naučnika, avanturista, glumaca i pronalazača čiji su životi bili uzbudljivi, a dela umnogome oblikovala svet u kome živimo.

Autorka knjige je vlasnik i osnivač istoimene Facebook stranice i Instagram profila, zahvaljujući kojima se rodila ideja o sajtu, a knjiga je došla kao priznanje za sav dosadašnji uspeh. Aleksandra Bogdanović je novinarka i komunikolog, a trenutno živi i radi u Beogradu. Ovo je njena prva knjiga.

Godinama se bavim istorijskim temama i istražujem neverovatne, a zaboravljene ličnosti iz naše prošlosti. Koliko god to bilo skromno, poželela sam da ih otrgnem od zaborava, nekako sačuvam i sa drugima podelim svoje oduševljenje njihovim životima i dostignućima. Proizvod tih mojih nastojanja je knjiga „Istorijski zabavnik – ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave“ – ističe autorka.

Predgovor za knjigu napisala je čuvena glumica Gorica Popović.

Zaronite u prošla vremena! Pronaći ćete toliko zanimljivih događaja, nepoznatih činjenica, dragocenih detalja, zagonetki i odgonetki, neobičnih ličnosti… Vreme će vam prosto proleteti – napisala je Gorica Popović u predgovoru „Istorijskog zabavnika“.

Za prvih nedelju dana prodato je pola tiraža. Knjigu je za sada moguće naručiti preko sajta Jež izdavaštva, a očekuje se njena skora prodaja i u svim većim knjižarama širom Srbije.

 

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.