Inga i Vera najuspešnije na osmom festivalu “Stih za Ogija i Bogdanovo pero”

Apsolutni pobednik osmog dečijeg festivala “Stih za Ogija i Bogdanovo pero” je Inga Laćarac, učenica sedmog razreda iz Sremske Kamenice a specijalna nagrada pripala je Veri Vučićević, učenici Medicinske škole iz Beograda.

Festival je ove godine okupio nekoliko desetina dece iz svih krajeva Srbije koja su ljubav prema pisanju pretočila u lirske i prozne sastave. Žiri u sastavu Branko Stevanović, Stefan Tićmi, Duško Domanović i Marija Lazarević imali su težak zadatak da proglase najuspešnije u nekoliko kategorija.

Od nagrađenih treba izdvojiti Unu Gligorijević iz Vlasotinca kojoj je pripala nagrada “Bogdanovo pero” za literalno stvaralaštvo i Sanju Stanković, takođe iz Vlasotinca za za izvođenje etno pesme.

“Zahvalna sam svim učesnicima u realizaciji festivala i ponosna na činjenicu da su učestvovale škole  iz cele Srbije. Nadam se da će narednih godina na festivalu biti i dece iz regiona a i šire, jer umetnost treba uvek deliti, izjavila je profesorka Jelena Đokić, predsednik Udruženja “Bezbedno dete” koje je suorganizator ove manifestacije.

Nagrađeni su pored zlatnika dobili i knjige prerano preminulog pisca Igora Kolareva a u ime druženja „Bezbedno dete“, Kulturnog centra, opštine Vlasotince i Ministarstva kulture njegovoj supruzi Jeleni Kolarov  dodeljena je zahvalnica  za donaciju knjiga na Dečjem festivalu „Stih za Ogija i Bogdanovo pero“.

 

Takođe pročitajte

Magija stiže u novogodišnje AVAntura selo

AVA SHOPPING PARK je tokom cele godine slavio život, radost i unosili smo boje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.