petak , 14 avgusta 2020

Humane Nišlije obezbedila posteljine i kolica za niške klinike

“Za kupovinu jednih kolica najmanje 400 kilograma čepova, ali dva do tri čepa dnevno puta broj stanovnika, velika je pomoć, podsetio je Vojkan Živković iz Udruženja za pomoć Nišlijama prilikom uručenja novih donacija niškim klinikama.

Kolica je ovo Udruženje danas uručilo klinikama za hemotologiju i gastroenterologiju dok je  Klinika za neurohirurgiju je dobila i posteljine.

“Za četiri i po godine isporučili smo 52 kolica. Jako mi je drago i srce mi je puno kad god možemo da pokažemo solidarnost. Naše Udruženje i akcija Čepening samo su produžena ruka građana i sve ovo je njihova zasluga i njihova plemenitost”, kazao je Vojkan Živković.

“Ovo je velika pomoć za kliniku jer mnoge stvari nemamo, a kolica su nam uvek potrebna zbog  lakšeg kretanja pacijenata. Akcija za nas ima i veći značaj jer u ljudima pokreće plemenito osećanje i da se nešto radi za pomoć drugima. I samo osoblje klinike učestvuje u ovoj akciji jer i mi prikupljamo čepove”, kazao je docent dr Ivan Tijanić, hematolog,  pomoćnik direktora Klinike za hematologiju KC Niš.

Reči zahvalnosti ima i profesor dr Vesna Nikolov sa Klinike za neurohirurgiju.

Naša sestra sa klinike je započela ovu akciju kada je postavila posude za skupljanje čepova. Sada smo, zahvaljujući toj akciji dobili kolica i 100 posteljina. Posteljine su nam uvek problem jer kod nas borave teški pacijenti. U takvim slučajevima se posteljina često menja, pere se na visokim temperaturama i brzo se pohaba tako da na je uvek potrebna nova. Zahvaljujući ovoj akciji mi smo dobili ono što nam je baš i potrebno”, istakla je profesor dr Vesna Nikolov.

 

Takođe pročitajte

Umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil

Umerenost je važna u svim poljima, a umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.