ponedeljak , 16 maja 2022
foto Sasa Djordjevic

Goran Jović – prvi predsednik udruženja “Klub 4X4 Justinijan prima”

Zvanično sedište novoosnovanog udruženja “Klub 4×4 Justinijana prima” biće u Caričinom Gradu, u Vizitorskom centru Teodora a cilj će mu biti promocija turizma, afirmacija duhovnih i istorijskih spomenika, poštovanje tradicije, promocija auto sporta i očuvanje kulturne baštine ovog kraja.
15240311_1449716915069060_1273299332_nSkupština je jednoglasno izabrala Izvršni odbor na čelu sa predsednikom mr Goranom Jovićem, potpredsednici su dr Zoran Todorović i Slobodan Janković, a članovi Boban Pejić, dr Radule Lepojević, Oliver Stefanović, Dragan Nikolić, Nebojoša Pejković i Bojan Jović. Počasni član Izvršnog obora novoformiranog kluba je Zorica Arsić, istaknuti turistički radnik iz Radan Klastera.
Za predsednika tročlanog Nadzornog odbora izabran je Stanisalav Stanković, dok će predsednik Skupštine u jednogodišnjem mandatu biti Mališa Kostić.dzipijada2016_kajmakcalan21_sportskastranajuga
“Klub, u čije članstvo će osim Lebančana i Leskovčana sigurno ući i Vlasotinčani, Medveđani, Bojničani i Vranjanci, postao je zahvaljujući podršci medija izuzetno popularan širom Srbije, pa tako već danas mesto u karavanu za naredne akcije u zemlji i inostranstvu traže prijatelji auto sporta i vozači džipova iz Beograda i Vojvodine. “Klub 4×4 Justinijana Prima” će sa 40-50 džipova i brojnim posadama, u zimskim uslovima krenuti početkom naredne godine teško prohodnim putevima do popularnih zimskih turističkih centara i staza Juga Srbije, na Besnoj Kobili i Čemerniku, najavljuje prvi predsednik kluba mr Goran Jović.
caricin grad lebane“Sasvim je izvesno da će se sa obilaskom velikih i značajnih spomenika iz istorije srpskog naroda nastaviti i naredne godine, dodaje Jović.
Inače, karavan džipova sa “južne pruge” letos je posle obilaska istorijskih spomenika srpskim junacima u Makedoniji i Grčkoj, stigao i do vrha Kajmakčalana gde su se učesnici akcije “Kajmakčalan 2016” poklonili senama hiljadama srpskih junaka.

 

Takođe pročitajte

NOĆ MUZEJA u niškoj Galeriji savremene likovne umetnosti (GSLU)

Galerija savremene likovne umetnosti i ove godine pridružila se manifestaciji MUZEJI za 10, koja se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.