sreda , 7 decembra 2022

Gojku Ivanoviću “Zlatni kotlić” za najbolju čorbu

Tradicionalna manifestacija „Zlatni kotlić gejzera”, održana je 12. avgusta 2018. godine u Sijarinskoj Banji.

Kao i u proteklih sedam godina koliko se manifestacija organizuje, i ove je godine kej Banjske reke bio pun strasnih ribolovaca i ekipa koje su se prijavile za takmičenje u pravljenju najbolje riblje čorbe.

Pripremanju kotlića prethodilo je takmičenje u sportskom ribolovu na plovak, koje je održano na jezeru u Petrilju od 8 časova. Pobednici po kategorijama:

Kategorija pionira (od 5 do 12 godina) – pobedio je Išljami Gentuar

Kategorija omladinaca (od 12 do 18 godina) – prvo mesto osvojio je Radenković Đorđe,

Kategorija seniora – pobedio je Dragan Savić,

Kategorija veterana – Božidar Stefanović i

Kategorija invalida i ratnih vojnih invalida – Arsić Tomica.

Takmičarima u sportskom ribolovu, pehare i medalje uručio je Dragan Milićević, predsednik Organizacije sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica”.

Veštine u pripremanju čorbe u kotliću pokazalo je 11 ekipa iz Medveđe i okoline. Nakon dva sata pripremanja riblje čorbe, stručni žiri ocenjivao je kvalitet. Zadatak im nije bio lak. Pobedu je odneo Gojko Ivanović sa svojom ekipom, osvojivši zlatni kotlić ove godine. Pobedniku manifestacije, odnosno nagradu za najbolje pripremljenu riblju čorbu uručio dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Posmatrači su bili nestrpljivi da probaju specijalitete, pa su sve čorbe podeljene velikom broju gostiju u bašti restorana Snežnik u Sijarinskoj banji.

Organizator 8. manifestacije “Zlatni kotlić gejzera 2018” bila je Organizacija sportskih ribolovaca Gornja Jablanica iz Medveđe, dok su suorganizatori bili Turistička organizacija opštine Medveđa i Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gejzer” iz Sijarinske Banje. Generalni pokrovitelj manifestacije bila je Opština Medveđa.

Takođe pročitajte

Stručne tribine za radnike u sistemu socijalne zaštite

Nakon aktivnog učešća na Međunarodnom stručnom skupu „Oktobarski susreti socijalne zaštite“ u Nišu, kategorisanja u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.