Go Green – Najveće svetsko takmičenje za studente

Kompanija Schneider Electric, lider u oblasti digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacijom, pokreće Go Green in the City 2019, godišnje globalno studentsko takmičenje čiji cilj je pronalaženje smelih ideja i inovativnih rešenja za pametnije, energetski efikasnije i održivije gradove.

Već devetu godinu zaredom, Go Green in the City je jedno od najvažnijih događaja za studente inženjerstva i biznisa širom sveta. Prošle godine je učestvovalo preko 24.000 mladih pronalazača sa više od 3.000 univerziteta iz 163zemlje, uključujući i 58 odsto devojaka. Motiva za takmičare da učestvujuu Go Green in the City je mnogo. Ne samo da dobijaju šansu da utiču na jačanje digitalne ekonomije, već i priliku da osvoje međunarodno putovanje na Schneider Electric Innovation Summit 2019, dvodnevnu konferenciju, 2.i 3.oktobra u Barseloni. Samit okuplja stručnjake iz Schneider Electric-a i vodeće svetske umove u ovom sektoru koji razmenjuju mišljenja i smele ideje o izazovima i mogućnostima jačanja digitalne ekonomije. Studenti će imati priliku da se upoznaju sa stručnjacima iz ove oblasti koji će im biti mentori, a imaju i šansu da se nakon toga zaposle u kompaniji Schneider Electric.

Održivost i tehnologija koje funkcionišu zajedno

Ove godine, takmičenje bi trebalo da izazove još veće interesovanje, s obzirom na to da su teme podeljene u četiri kategorije. Pozivaju se studenti da podnesu svoje smele ideje u jednoj od te četiri kategorije: „Zgrade budućnosti”, „Fabrike budućnosti”, „Mreže budućnosti” i „Održivost i pristup energiji”.
Poslovna strategija kompanije Schneider Electric je povezana sa izazovima i odražavanje u posvećenosti UN ciljevima održivog razvoja (SDG), stoga se pozivaju studenti da podele ideje o novoj budućnosti i pokažu uspešniju stranu održivosti: vezu između društvenih i uticaja sredine sa jedne strane i tehnologije i poslovnog sveta sa druge.

Mlada generacija se danas suočava sa velikim izazovima u stvaranju svetle budućnosti za sebe.
Ostvarivanje održive budućnosti sveta je moguće samo kroz osnaživanje i podršku mladim ljudima kako bi postali pokretačka snaga inovacija. Ponosan sam što je takmičenje Go Green in the City postalo platforma na kojoj studenti razvijaju svoje ideje za bolje sutra” – izjavio je Olivije Blum, globalni direktor ljudskih resursa Schneider Electric-a.

Putovanje za studente na kom se stalno uči

Zvirevo Čisadža i Tariro Sintija Mutsindikvasa Instituta za vodu i energiju Panafričkog univerziteta u Alžiru su podelili svoje zadovoljstvo što su pobedili na prošlogodišnjem takmičenju: „Moje iskustvo sa takmičenja Go Green in the City 2018 je bilo izvanredno. Sve je počelo kao mala ideja, ali zahvaljujući pomoći mentora iz Schneider Electric-a ta ideja je postala velika i konkretnija u borbi protiv gladi u svetu”, izjavila je Tariro Sintija.

Kroz ovo takmičenje smo se povezali sa stručnjacima Schneider Electric-a i imali priliku da naučimo mnogo o izazovima održivosti u svetu” – rekao je Zvirevo.

Timovi moraju da se sastoje od dva studenta koji pohađaju akreditovani fakultet za biznis, inženjerstvo, fiziku, računarstvo, matematiku i druge srodne fakultete. Moraju biti iz iste zemlje ili regiona tokom trajanja takmičenja. Svaki tim treba da ima barem jednog ženskog člana, u skladu sa Politikom promovisanja različitosti i inkluzije kompanije SchneiderElectric. Rok za prijave je 25. maj 2019. godine.

Za više informacija, posetite: gogreeninthecity.se.com, www.facebook.com/GoGreenintheCity

O kompaniji Schneider Electric
Schneider Electric je lider u oblasti digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacijom u domovima, zgradama, centrima za podatke, infrastrukturi i privredi.

Sa globalnim prisustvom u preko 100 zemalja, Schneider je neprikosnoveni lider u upravljanju električnom energijom – srednjeg napona, niskog napona i bezbedne električne energije i sistema za automatizaciju. Obezbeđujemo integrisana rešenja za efikasnost, kombinujući električnu energiju, automatizaciju i softvere.

U našem globalnom Ekosistemu, sarađujemo sa najvećim partnerima, integratorima i razvojnim firmama na svojoj Otvorenoj platformi kako bismo ostvarili kontrolu u realnom vremenu i operativnu efikasnost.

Smatramo da veliki ljudi i partneri čine Schneider velikom kompanijom i da naša posvećenost inovacijama, različitosti i održivosti odslikava naš moto „Life Is On” svuda, za svakoga i u svakom trenutku.

Takođe pročitajte

Dela Petra Čuja u poljima lavande u Tamnjanici

Polja lavande u Tamnjanici 29.juna po četvrti put biće galerija na otvorenom a svoja dela …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.