Ilustracija Foto: Andre Furtado: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-photography-of-woman-holding-dslr-camera-1264210/

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti CircleArt, objavljuju javni poziv za učestvovanje na zajedničkoj izložbi fotografija.

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda?,  drugi po redu festival reciklažne i cirkularne umetnosti,  poziva umetnike, pojedince i kolektive koji stvaraju u oblasti fotografije, sa teritorije čitave Srbije, da se odazovu na  nagradni javni poziv za izlaganje na grupnoj izložbi tokom festivala.

Zainteresovani mogu prijaviti ranije neobjavljivani i nenagrađivani rad  iz oblasti fotografije, koji se bavi temom ekologije, reciklaže u najširem smislu, pojavama i posledicama potrošačke kulture i eksploatatorskog odnosa prema prirodi, životinjama i ljudima.

Promotivni plakat

Izložba fotografija otvoriće trodnevni Festival CircleArt u Nišu 30.8., u City SMART dvorištu.

Festival će ove godine biti   predstavljen i u okviru jednodnevnog gostujućeg programa,  i u gradovima jugoistočne Srbije, Zaječaru, Kruševcu i Vranju.

Svrha izložbe je prvenstveno da skrene pažnju na probleme konzumerističkog, kapitalističkog društva, koje svojom hiperprodukcijom stvara zavisne pojedince, i da podstakne aktivan i kreativan pristup u promeni postojećeg sistema.

Radovi koji kritički i angažovano tretiraju pomenute teme su dobrodošli.

Sadržaj prijave:

– fotografija

– kratka biografija autora/ke, mak 1 A4

– sadržajna koncepcija rada/projekta, mak 1 A4

– kontakt (ime i prezime, e-mail, broj mobilnog telefona)

Učesnicima izložbe pružamo:

– novčane nagrada za 3 najuspešnija rada / prva nagrada u iznosu od 200 eura i druga i treća u iznosu od po 100 eura

– promocija izložbe

– otvaranje izložbe uz mali prijem

Nagradni poziv je otvoren do 6.07. Rezulati konkursa biće saopšteni 15.7.

Sve radove i prijave, kao i eventualna pitanja, slati na e-maill: [email protected]

Tema drugog festivala reciklažne i cirkularne umetnosti „CircleArt“ je uloga žena u procesu „zelene transformacije u kulturi i umetnosti“ ,  te će samim tim, posebna pažnja biti posvećena umetnicama, istraživačicama, teoretičarkama, aktivistkinjama.

Projekat će se kroz program trodnevnog festivala odvijatu u Nišu od 30.8. do 1.9.2024. u organizaciji udruženja za prirodu i društvo Multivox.

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda?, podržava Švajcarska Vlada u okviru programa Kultura za demokratiju, koji sprovodi Hartefakt fond. Festival je podržan i od strane Evropske unije.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.