četvrtak , 6 maja 2021

Energetskom efikasnošću do kvalitetnijih uslova u školama i vrtićima

U sredu 07. novembra sa početkom u 09h u prostorijama Regionalna privredna komora Srbije, uz podršku nemačke organizacije za medjunarodnu saradnju GIZ, biće održana obuka za domare škola i vrtića na temu energetske efikasnosti.

Domari leskovačkih škola i vtića biće upoznati sa osnovnim principima racionalne upotrebe energije u cilju uštede, boljeg kvaliteta uslova boravka u ovim objektima, koji su pre svega namenjeni deci, i menjanja svesti o važnosti zaštite životne sredine.

Na otvaranju radionice, prisutnima će se obratiti predstavnik Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga iz Leskovca, energetski menadžer leskovca i predstavnik nemačke organizacije za međunarodnu saradju GIZ – koja finansira ovaj ciklus
obuke. Domari škola i vtića Leskovca biće upoznati sa osnovnim principima racionalne upotrebe energije u cilju uštede, boljeg kvaliteta uslova boravka u ovim objektima, koji su pre svega namenjeni deci, i menjanja svesti o važnosti zaštite životne sredine. Treneri će obraditi teme energetskih svojstava objekata i energetske efikasnosti, racionalne upotrebe energije, mogućnosti ušteda na jednostavan način, uslova boravišnog komfora u zatvorenim prostorijama, a pored toga će i praktično prikazati rad na mernim instrumentima i sugerisati upotrebu dnevnika potrošnje energije, koje bi domari trebali da vode.

Osim do sada održana tri ciklusa obuka koje je Priredna komora Srbije organizovala krajem juna i tokom septembra i oktobra, i ovu poslednju seriju treninga na pet lokacija širom Srbije finansira Projekat srpsko-nemačke razvojne saradnje DKTI „Energetska efikasnost u javnim zgradama“, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ. Treninzima, osim polaznika i predavača, prisustvuju i predstavnici lokalnih samouprava i energetski menadžeri na lokalu, koji će tom prilikom govoriti o značaju Projekta kao podrške u uvođenju sistema energetskog menadžmenta u Srbiji.

Takođe pročitajte

Ekološka edukacija kroz zabavu i igru na EkoManifestu

EcoHub je omladinska ekološka organizacija koja nekoliko godina unazad radi na podizanju svesti o važnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.