Dve nagrade za Nišlije na festivalu „Daske humanosti“

Milici Kostadinović i Nemanji Dimitrijeviću, koji igraju glavne uloge u predstavi „Laki komad“, stručni žiri festivala „Daske humanosti“ dodelio je nagrade za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu.

Pored niških, u konkurenciji su bili i glumci iz Lebana i Kragujevca.

Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš imalo je čast da bude deo repertoara prvog festivala „Daske humanosti“, koji organizuje JCI. Pred prepunom salom Pozorišta lutaka, u dva festivalska dana, nastupila su četiri pozorišta.

Prema oceni žirija Milica Kostadinović i Nemanja Dimitrijević, glumci Akademskog pozorišta, dobili su nagrade za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu festivala.

„Ja bih rekla da je ovo nagrada za bezuslovno davanje i bezuslovnu ljubav. Jer gluma se ne nagradjuje, ona se voli, obozava i živi!“, kaže Milica, koja u predstavi igra Seku.

Nemanja, koji u predstavi tumači ulogu Đorđa, dodaje da je poseban osećaj igrati na humanitarnom festivalu: „Kada ste na sceni, a znate da ne igrate samo za publiku koja u sali i koja pažljivo posmatra svaki vaš pokret, već igrate za viši cilj – kako biste nekome pomogli, onda su emocije jake i ta energija prosto blješti sa scene. Ovo je dokaz da su i publika i žiri to osetili“.

Ovo su prve nagrade za naše pozorište u jubilarnoj 2020. – kada Akademsko obeležava 60 godina postojanja! Sigurni smo da je ovo samo prvi u nizu ovogodišnjih uspeha naših glumaca, kojim ćemo krunisati šest decenija provedenih na pozornici!

Podsetimo, do sada su Nišlije imale priliku da gledaju predstave u okviru projekta „Daske humanosti“, a ovo je prvi put da se manifestacije organizuje u vidu festivala. Novac prikupljen od prodaje karata i donacija namenjen je odeljenju neonatologije Dečije interne klinike Kliničkog centra u Nišu.

Takođe pročitajte

KONSTRAKTA i ZEMLJA GRUVA na Nišvillu!

Završne večeri ovogodišnjeg jubilarnog, 30. Nišville festivala, u nedelju, 18. avgusta nastupiće i Ana Đurić …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.