ponedeljak , 28 septembra 2020

Dukat najboljima

Nagrade „Sveti car Konstantin i carica Jelena“ namenjene najuspešnijim kolektivima u sedam kategorijama danas su svečano uručene u Nišu.

Prvi dobitnici novoustanovljenog javnog priznanja koje dodeljuje Grad Niš, za poslovne rezultate ostvarene u 2017. godini su kompanije Filip Moris, Leoni, Džonson elektrik, Monikom i Vizus u kategorijama najboljih privrednih društava, poslodavaca i izvoznika. Nagrada za najboljeg početnika u poslovanju dodeljena je start up firmi „Future reality sistem“, dok je nagrada za društveno odgovorno poslovanje pripala Klubu privrednika „Naisus“. Istovremeno, Univerzitet u Nišu nagrađen je za doprinos lokalnom ekonomskom razvoju.

Nagrade dobitnicima, na svečanosti organizovanoj na niškom Univerzitetu, uručio je Gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je istakao da Grad na ovaj način želi da se zahvali najboljim kompanija, preduzetnicima i institucijama, koje su dale nemerljiv doprinos pozicioniranju Grada Niša na mapi Srbije kao snažnog regionalnog centra, ali i kao idealne pozicije za nove investicije.

Nagradu Sveti Car Konstantin i Carica Jelena, imenovali smo prema samim zaštitnicima Grada Niša i uveli je sa namerom da postane prestižno priznanje za najuspešnije kompanije koje doprinose lokalnom ekonomskom razvoju i unapređenju indeksa poslovne klime našeg grada” rekao je Gradonačelnik Bulatović i naglasio da su ”način rada i saradnje sa investitorima, iskustva postojećih investitora i način promocije i valorizacije potencijala grada, kao što su – jak Univerzitet u Nišu, industrijska tradicija, postojanje infrastrukture u gradu, povezanost grada sa evropskim i balkanskim putnim pravcima, kao i stručni i kvalifikovani ljudski resursi – jasna su poruka da je Niš grad budućnosti!

Da podsetimo, odluku o dodeli ove nagrade donela je komisija za dodelu priznanja koju su činili najviši predstavnici Grada, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Regionalne privredne komore i Kluba privrednika Naisus, uz puno uvažavanje predloga relevantinih organizacija i institucija kao što su Help, Eneka, Nacionalna služba za zapošljavanje, Klaster naprednih tehnologija, Deli prostor i Start-ap centar”.

Takođe pročitajte

Najbolji filmovi iz Srbije i regiona na festivalu LIFFE u Leskovcu

Najbolja filmska ostvarenja iz regiona nastala u poslednjoj godini biće prikazana u okviru trinaestog izdanja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.