Akademski ženski hor SKC Niš sa dirigentkinjom mr Ivanom Mirović Foto: SKC Niš

Druga nagrada za Akademski ženski hor na Ohridskom horskom festivalu

Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra Niš, koji predvodi mr Ivana Mirović, je sa 13. Ohridskog horskog festivala doneo drugu nagradu u kategoriji omladinskih horova. Na festivalu je nastupilo 15 horova iz sedam zemalja Evrope.

Petočlani stručni žiri iz Makedonije, Republike Srpske BiH i Poljske odlučio je da drugu nagradu na festivalu dodeli Akademskom ženskom horu SКC Niš. Hor je nastupio u takmičarskom, kao i u revijalnom delu gde se izvodila duhovna muzika.

This slideshow requires JavaScript.

Dirigentkinja hora mr Ivana Mirović kaže da je ova nagrada izuzetno važna, jer iako je poslednjih par godina bilo puno nastupa, hor se dugo nije takmičio.

„Ovo takmičenje je prvo posle velike pauze zbog pandmeije i zbog toga nam je veoma značajno kao podstrek za dalji rad“, navodi ona.

Delegacija iz Niša predvođena direktorom SКC Niš dr Predragom Jelenkovićem i dirigentkinjom Mirović, predstavila je i direktoru Ohridskog festivala Aleksandru Dimoskom rad svih ansambala niškog SКC-a. Takođe, o razmeni programa i saradnji u budućnosti razgovarali su i sa predstavnicima ustanova kulture iz Ohrida, Bitolja i Prilepa.

„Velika nam je čast što smo se upoznali i sa počasnim konzulom Republike Srbije u Ohridu Mihajlom Filevim. On je za Akademski ženski hor SКC Niš organizovao i svečani prijem u Кonzulatu. Naše zadovoljstvo je još veće jer je Кonzulat otvoren krajem jula, a ovo je bila i prva zvanična poseta iz Srbije“, navodi direktor SКC Niš.

Tokom boravka na Ohridu hor je dobio dozvolu da otpeva duhovnu pravoslavnu kompozociju u manastiru Sveti Naum, što sve članice hora i delegacija iz Niša ističu kao neprocenjivo iskustvo.

Takođe pročitajte

Inkluzivni pristup obrazovanju – Učimo svi zajedno

Biotehnološka škola „Šumatovac“ u Aleksincu danas je bila domaćin događaja promocije inkluzivnog obrazovanja i uvažavanja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.