Donacija Rotari kluba srednjoj školi

Rotarijanstvo, predstavlja elitno udruženje koje okuplja isključivo odabrane – lidere u profesijama, koji se udružuju kako bi pomogli svojim lokalnim zajednicama, ali i delovali globalno – učinili svet boljim i lepšim.

Rotarijanci iz Leskovca su do sada imali brojne humanitarne akcije. Tu su donacije medicinske opreme, pomagala, opremanje škola kompjuterima, stipendije za učenike i studente kao i pomoć marginalizovanim grupama.
Predstavnici leskovačkog Rotari kluba su opštini Medveđa, odnosno srednjoj tehničkoj školi: „Nikola Tesla“ ponudili pomoć u vidu poslovno tehničke saradnje i kao gest dobre volje i podrške, donirali su poseban softver NBS za menjačke poslove praćen odgovarajućom konfiguracijom. Ovaj program će učenici srednje ekonomske škole koristiti za obuku i usavršavanje praktičnih poslovnih veština tokom školovanja.
Medveđa raspolaže izuzetnim prirodnim bogatstvima i rudnim resursima, turističkom ponudom pa kao takva ima velikog razvojnog potencijala. U tom smislu, ulaže se u svim sferama života i preduzimaju se sve mere ka zapošljavanju mladih, kako bi se zadržali u Medveđi, što postepeno daje pozitivne rezultate.
Vrednu donaciju u ime kolektiva škole primio je Goran Stevanović, direktor ove obrazovne ustanove koja školuje kadrove u smerovima: ekonomski tehničar, turistički tehničar, mašinski tehničar motornih vozila, a u trogodišnjem trajanju: mehaničar grejne i rashladne tehnike, i ugostiteljski smer za konobara/kuvara. Primopredaji računara prisustvovao je i predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, koji se zajedno sa direktorom srednje škole Goranom Stevanovićem zahvalio članovima Rotari kluba Leskovca na donaciji i inicijativi kroz zadovoljstvo zbog uspostavljanja ove saradnje.

Takođe pročitajte

Tampon zona uživo u Nišu: Novi talas patrijarhata i mizoginije na internetu i šta sa njim

Uprkos snažnom talasu ženskih glasova i sve brojnijim inicijativama za umrežavanje žena koje nam omogućava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.