Digitalna zelena oaza u Nišu

Niška startup kompanija City&Me i JKP Medijana organizovali su minulog vikenda akciju promocije nove zelene oaze ispred TC Delta. Ceo gradski park sada krasi naš grad, sa preko 60 sadnica, a svaka od njih posvećena je pojedinačnom korisniku City&Me aplikacije.

Ovi Zeleni heroji su tokom prethodnog meseca ispunili izazove šetnje i vožnje bicikala, zaradili zlatne tokene koje su zatim zamenili za svoje drvo. U subotu smo, u društvu naših korisnika, simbolično na svako drvo okačili privezak sa imenom korisnika, označavajući ih kao istinske Zelene heroje našeg grada.

Svako drvo nosi ime korisnika i na online mapi ih možete pogledati klikom OVDE. Svako drvo predstavlja trajni simbol njihove posvećenosti zelenijem i zdravijem gradu.

City&Me nije samo aplikacija za nagrađivanje, već snažan pokretač promena. Pored toga što podstičemo aktivizam građana kroz nagrađivanje za aktivnosti poput šetnje, reciklaže i vožnje bicikala, cilj nam je uključivanje građana u zajednicu Zelenih heroja, koji aktivno doprinose boljitku svoje lokalne sredine i aktivno učestvuju u istoj. Aplikacija omogućava prijavu problema na lokalnom nivou direktno nadležnim institucijama, kao I mogućnost učestvovanja u gradskim anketama i oblikovanju budućnost grada.

City&Me aplikaciju je razvila istoimena startup kompanija koja posluje u okviru Naučno-tehnološkog parka u Nišu. Ova inovativna platforma nije samo digitalni alat, već pokazatelj kako tehnologija može služiti za unapređenje kvaliteta života ljudi i zaštitu životne sredine. Aplikacija je dostupna za Andoird, Huawei i Apple uređaje, a link za besplatno preuzimanje nalazi se OVDE.

Takođe pročitajte

Posle Meklaflina na niškoj Tvrđavi JANY McPHERSON nastupa na Nišvilu!

Zvezda u usponu latino džez muzike, kubanska pijanistkinja, pevačica i kompozitor Dženi Mekferson nastupiće sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.