Ciklus argentinskih filmova u Nišu

Nišlije će biti u prilici da od 6. do 10. oktobra pogledaju neke od najboljih argentinskih filmova novije produkcije.

Ciklus filmova se organizuje u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu i Latinoamerickim Centrom “ Centro Latinoamericano“ i otvoriće ga NJ.E. ambasador Argentine, gospodin Fernandes. Filmovi će biti prikazani u Pozorištu Lutaka u Nišu.

Na programu će biti:

6. oktobar
20h
Walkoda – nemački doktor
Zasnovan je po istoimenom romanu i bavi se istorijom argentinske porodice leta 1960. godine. Junakinja Wakolde je 12-godišnja devojčica čiji roditelji kraj Barilochea (planinski grad smešten u podnožju Anda naseljen mahom austrijskim i nemačkim doseljenicima) drže pansion. Grad je u to vreme bio sklonište za istaknute naciste koji su tu pronalazili utociste.

7. oktobar
20h
Poslednji Elvis
Karlos Gutierez (Elvis), fizicki radnik koji ima ćerkicu Lizu Mari sa kojom se ne vidja tako cesto, živi kao da je reinkarnacija Elvisa Prislija, pa čak deluje da ga imitira, ali kako se blizio godinama u kojima je njegov idol umro, osećao je da je njegova budućnost prazna.

8. oktobar
20h
U ribolovu
Pedesetdvogodišnji trgovački putnik Marko bivši je alkoholičar koji želi da promeni svoj život na bolje. Kao deo terapije, predlažu mu da počne da se bavi nekim hobijem. On se dlučuje za ribolov i krece na put u Patagoniju, u selo Puerto Deseado gde počinje sezona lova na kitove. Drugi, važniji razlog za upravo to odredište, je činjenica da tamo živi njegova ćerka Ana, sa kojom već godinama nije u kontaktu , a jedino što zna o njoj je da živi negde u Puertu Deseadu.

9. oktobar
20h
Ukradeno vino
Protagonista filma Sebastijan upoznaje Nataliju bas u trenutku kada pokusava da ukrade poznato umetnicko delo u muzeju. Kako radnja filma tece oboje ce ucestvovati u dosta komplikovanijoj kradji unikatne i preskupe flase vina Malbec de Burdeos iz sredine XIX veka, ocenjene kao najbolje svetsko vino i cuvane u sefu jedne banke u Mendozi.

10. oktobar
20h

 

Papiri na vetru
Kada El Mono umire, njegova tri stara prijatelja će pokušati da nadoknade njegovo odsustvo i da osiguraju

budućnost njegovoj ćerci.

 

Pokušaće da ponovo pokrenu njegovo staru investiciju u vidu kupovine fudbalera koji je trebalo da postane zvezda.

 

Ulaznice za svaku projekciju su 100 dinara. Više informacijama o filmovima možete da vidite na sajtu www.kupinafilm.rs

Uživajte!

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.