ponedeljak , 13 jula 2020

ČAJITA – Kada ne možete da se odlučite da li ste za čaj ili čokoladicu

Učenička kompanija pri srednjoj Stručnoj školi “Dušan Trivunac Dragoš” iz Svrljiga pored biljnih prostirki za pse osmislila je i čokoladice “čajita” koje postaju čaj kada se rastovre u vodi.

Neobičan proizvod “čajita” doneo im je prvo mesto na regionalnom, a treće na republičkom nadmetanju, na kome je bilo 20 timova.
“Čajita” se pravi od brusnica, borovnica, ribizle, meda , nane i zove, i jako je ukusna kao čokoladica.

Nikolić, jedan od lidera firme kaže da su ponosni i na svoje eko-prostirke za kućne ljubimce koja je zamena za trinu i pesak, a koja ispušta mirise bilja kada je ljubimac nakvasi i sprečava neprijatne mirise.
Materijal koji je grublji i koji odstranimo kada pravimo čokoladice, koristimo za eko pelet za ogrev. To je idelna zamena za drveni pelet, samo što je od ostataka lekovitog biljaka u našoj proizvodnji. Sve radimo po narudžbini, a isporuku vršimo poštom. SVe može da se naruči preko našeg sajta, a uglavnom nas zovu ljudi koji su nas videli na takmičenja – priča Nikolić.
Mentor njihovog tima profesor Milan Nikolić pojašnjava da se ovakve školske kompanije osnivaju na početku svake školske godine.
Jedan od najpoznatijih programa “Dostignuća mladih” koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola i sprovodi se širom sveta. Program traje preko cele školske godine, a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja.
Program Učenička kompanija deo je projekta “Decenija preduzetništva” koji sprovodi Vlada Republike Srbije.

Takođe pročitajte

Milion evra od EU delatnicima u oblasti turizma u istočnoj Srbiji

Pandemija virusa COVID-19 ima jak uticaj na sve turističke aktivnosti kako u Srbiji, tako i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.