petak , 27 januara 2023

British council pokrenuo serijal vebinara za roditelje i nastavnike

U sklopu programa „Škole za 21. vek“, British Council pokrenuo je serijal besplatnih vebinara koji počinje od 26. maja a završava se 16. juna.

Cilj ovih vebinara je da svakog utorka i četvrtka u nedelji eminentni stručnjaci iz oblasti obrazovanja dele svoje znanje i savete sa roditeljima i njihovim kolegama nastavnicima.

Tokom sedam sesija govoriće se o raznim temama – od toga zašto je važno da deca kritički razmišljaju ili programiranju, preko toga kako sprovoditi proces ocenjivanja učenika prilikom učenja na daljinu, do toga kako se pomoću našeg programa kreira inkluzivnije školsko okruženje. Tu je i nezaobilazna tema bezbednosti dece na internetu. S obzirom na to da ja program „Škole za 21. vek“ regionalnog karaktera, ovaj put stručnjaci, koji će govoriti na vebinarima, dolaze iz Crne Gore. Svi imaju višegodišnje iskustvo rada u prosveti i na projektima koji su promenili obrazovne politike u evropskim okvirima.

U 2018. godini uspešno je započela implementacija programa “Škole za 21. vek” kako u školama širom Srbije, tako i u školama u regionu. Ovaj program je zapravo najveći obrazovni program koji se sprovodi na ovim prostorima i to u partnerstvu sa relevantnim obrazovnim institucijama. Naš prvi vebinar namenjen je roditeljima jer verujemo da je njima od izuzetne važnosti da čuju više detalja o samom programu, koji će ući u svaku osnovnu školu, kao i da saznaju kako će program doprineti dodatnom unapređenju kvaliteta nastave u školama.

Za više informacija i prijavu za vebinare, posetite sajt www.britishcouncil.rs.

O PROGRAMU „ŠKOLE ZA 21. VEK“
„Škole za 21. vek“ je ambiciozni trogodišnji obrazovni program vredan 10 miliona funti koji je osmislila i sprovodi organizacija British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.
Cilj ovog programa, koji se realizuje u partnerstvu s nadležnim obrazovnim institucijama zemalja učesnica je da milion učenika uzrasta 10-15 godina stekne veštine kritičkog mišljenja i rešavanja problema. Pored sticanja veština kritičkog mišljenja i rešavanja problema, deca će usvojiti praktične veštine programiranja i imati priliku za usavršavanje svojih veština kroz programiranje fizičkih uređaja (eng. physical computing).

SPISAK PREDAVAČA

Sava Kovačević, Aleksandra Radoman Kovačević, Dragutin Šćekić, Anđela Nikčević, Dušanka Duda Vujičić, Danijela Bokan, Elza Numanović, Milena Kuč, Dragan Marković i Dijana Milošević.

Takođe pročitajte

5 razloga da cvekla postane deo vaše svakodnevne ishrane

Cvekla je jedna od najboljih namirnica za naše zdravlje. Još u staroj Grčkoj i kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.