Beti Đorđević u Gradskoj kući uručena nagrada za životno delo

Refren pesme „Počnimo ljubav ispočetka“ orio se Gradskom kućom nakon što je džez i soul pevačici Beti Đorđević uručena je nagrade za životno delo koju Nišvil džez festival dodeljuje  od 2016.godine najistaknutijim muzičarima.

Velika mi je čast i privilegija što sam danas ovde, hvala puno gospodinu Blagojeviću. Hvala najlepše na nagradi i hvala što ste se setili moje malenkosti, ovo je za mene nešto sasvim posebno i veliko, nešto što se u mom životu desilo negde možda dva puta, veliko zadovoljstvo i radost. Naravno, sutra ću se odužiti još i pesmom, to će biti nešto sasvim posebno. Mislim da organizatori „Nišvila“ treba da dobiju jednu veliku nagradu za ovo što su osmislili, ovo je njihova ideja, u Beogradu nemamo ovakvu nagradu. Nagrada za životno delo, to samo po sebi veličanstveno zvuči. Baviti se džezom je posebna filozofija života, kazala je umetnica kojoj je gradonačelnica Dragana Sotirovski uručila nagradu i pozvala je da češće nastupa u Nišu. Beti je priznala da se sa muzičke scene povukla jer nije bila sprema na kompromise, odnosno da se posveti nekom drugom žanru muzike koji je krenuo da se razvija na ovom tlu. Ona je muzikom počela da se bavi pre 50 godina kao članica grupe pevača i gitariste Bobe Đorđevića za koga se i udala. O njihovom životu  snimaće se film čiji je reditelj Milutin Petrović.

Beti je rođena u Kumanovu ali se zarad muzike sa 15 godina preselila u Beograd gde je sticala muzičko obrazovanje. Njene pesme kao što su „Počnimo ljubav ispočetka“, “Kraj moje tuge”, “O mladosti”  neprolazni su hitovi uz koje su odrastale mnoge generacije.

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.