Teren u Nišu Foto: Branko Starčević

Besplatna škola sporta za decu u Nišu

Šampioni žele da sport ponovo bude dostupan svoj deci! U saradnji sa brojnim osvajačima medalja i našim legendama, Mozzart pokreće veliku akciju Besplatne škole sporta, u okviru koje će šest meseci finansirati rad četiri škole: za fudbal, košarku, odbojku i rukomet – u Beogradu, Nišu i Aranđelovcu.

U tom periodu će oko 300 mališana uzrasta od 7 do 11 godina moći da treniraju bez ikakve naknade, što je velika olakšica za roditelje, a akciju su podržala najveća imena našeg sporta, proslavljeni reprezentativci i osvajači odličja, među kojima je i Stefan Jović.

Plejmejker Srbije oduševljen je idejom da se u njegovom rodnom gradu 17. aprila održi javni čas košarke, a prethodno će u Beogradu biti organizovani javni čas fudbala (3. april) i odbojke (10. aprila). U Aranđelovcu je za 24. april zakazano rukometno druženje sa Ratkom Nikolićem. Prijave se šalju na adresu [email protected].

Stefan Jović
Foto: Branko Starčević

Za decu je nekada najbolji poklon bila lopta, jer su više vremena provodili napolju – na igralištu su se družili, nadmetali i ispitivali svoje mogućnosti u raznim sportovima – priseća se Stefan Jović. – Talenat, posvećenost i trud su bili dovoljni da ih spazi neki lokalni klub, u kome bi mogli da treniraju i razvijaju se bez obzira na platežne moći roditelja. Danas se dosta novca na mesečnom nivou izdvaja za članarine, a kroz ovakve projekte želimo da pošaljemo važnu poruku – sport bi trebalo da bude dostupan svoj deci.

Specijalna iznenađenja spremaju se za javni čas fudbala, a legendarna odbojkašica Vesna Čitaković prisustvovaće prvom javnom času odbojke u Beogradu 10. aprila.

Ovo je jedna sjajna akcija, veliko mi je zadovoljstvo što ću biti deo nje i tima koji će raditi sa decom. Svedoci smo da danas mnogi baš zbog nedostatka sredstava odustaju od bavljenja sportom, a ovim projektom to možemo promeniti i dokazati da nije sve u novcu. Sport je uvek u modi, bitno je da se deca bave njim bar rekreativno. Verujem da će se među polaznicima škole naći i neki budući profesonalni sportisti – istakla je Vesne Čitaković.

NAJBOLJI POLAZNICI IDU U KAMPOVE KOD LEGENDI

Najbolji polaznici svake školice će pohađati prestižne kampove Dejana Stankovića (Deki 5), Miloša Teodosića (Teo 4), Aleksandra Atanasijevića i Nikole Rosića (Play Volley), kao i kamp Ratka Nikolića.

U projekat će biti uključena najveća sportska imena naše zemlje, a klubovi koje smo odabrali da sa nama realizuju ovu važnu akciju su veoma posvećeni radu sa najmlađima. Uvereni smo da će deca u ovim školama dobiti još veći motiv da treniraju i da će posle susreta sa legendama našeg sporta i oni početi da sanjaju medalje sa najvećih takmičenja – istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija Mozzarta.

Takođe pročitajte

Treći studentski Humanitarni bal

Studentski parlament Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Studentska Asocijacija Nova organizuju treći po redu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.