ponedeljak , 28 novembra 2022

 “Aptiv” uči decu o bezbednosti na putevima i saobraćaju

Od kraja novembra 200 dece u leskovačkom regionu naučilo je preporuke za izlazak na javni put kroz Aptiv-ov Saobraćajni edukativni program za decu, promovišući mere prevencije saobraćajnih nezgoda i spasavanje života na ulici i putevima.

Radionica puna igrica deli sa decom važnost korišćenja sigurnosnog sedišta ako su mlađa od osam godina, pojasa za sve uzraste i korišćenja pešačkih prelaza nakon što se uveri da nema automobila u blizini. Drugi važan aspekt koji se obrađuje je da budu oprezni kada se igraju van garaža, da ne prelaze ispred gradskih kamiona, a pre svega da podsete roditelje da ne mogu da koriste telefon dok voze ili da bacaju đubre kroz prozore.

„Zabavno je. Svidelo mi se kako nas uče da na ulici se brinemo o sebi i oduševilo me je to što sam dobijala male nagrade za tačne odgovore“, rekla je Jovana, 13 godina, nakon učešća u projektu u njenoj školi.

“Bezbednost na putevima zavisi od svih, i od automobila i od onih koji se šetaju ili voze bicikl ulicama, zato „uradite svoj deo posla“, kaže mali kurs Aptiv saobraćajnog vaspitanja deci u našoj zajednici“, rekla je Jelena Jovanović. Menadžer ljudskih resursa u fabrici Aptiv Leskovac.

„Naša posvećenost da budućnost bezbednije mobilnosti postane stvarnost prevazilazi tehnologiju koju razvijamo; podrška obrazovanju o bezbednosti na putevima pomoći će deci da nauče pravila građanskog suživota i specifične smernice za postizanje toga. Osim toga, oni će znati koje su moguće posledice ako stvari rade pogrešno i koje su koristi od toga da to rade kako treba.”

U Aptiv-u smo uvereni da će deca koja se školuju za vozače imati manje šanse da dožive neku vrstu nesreće, da će takođe postati odgovorne odrasle osobe i upoznati se sa pravilima. Zbog toga smo postavili cilj da do 2025. godine obezbedimo edukaciju o bezbednosti na putevima za najmanje 30 hiljada dece širom sveta, za šta vodimo naše programe, a ponekad i u saradnji sa nadležnima u svim gradovima u kojima poslujemo. Aptiv-ov obrazovni program o bezbednosti na putevima je repliciran u neke od 44 zemlje u kojima Aptiv posluje.

Aptiv je globalna tehnološka kompanija fokusirana na omogućavanje održivije budućnosti. Sa sedištem u Dablinu, u Irskoj, više od 180.000 zaoslenih u Aptiv-u širom sveta, Aptiv pruža najvećim svetskim proizvođačima automobila rešenja koja vozila čine bezbednijim, zelenijim i povezanijim. Aptiv u Srbiji posluje od 2015. godine i sa ponosom je obezbedio više od 11.000 radnih mesta širom Novog Sada, Leskovca i Zaječara.

Takođe pročitajte

Mogućnosti i prednosti telemedicine iz ugla radiologa

Iako se telemedicina u svetu razvijala paralelno sa tehnologijom, možemo reći da je svoj puni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.