Ambijetalna predstava „O2 (Кiseonik)“ na otvorenom

Glumica ansambla Narodnog pozorišta Niš Dragana Jovanović odigraće ambijentalnu predstavu ,,O2 (Кiseonik)“, u četvrtak 25. novembra u podne u parku ,,Čair“.

Pored Dragane, u predstavi igra i Tatjana Nikolić, a koncept i režiju ove predstave potpisuje Dragana Jovanović.

Predstava će biti izvedena u okviru kampanje ,,16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i koju zajedničkim snagama izvode Centar za devojke i Savez niških glumaca.

Realizaciju predstave pomogao je Sekretarijat za kulturu i informisanje, Niš.

Ideja za predstavu „O2 (Кiseonik)“ nastala je kao odgovor na aktuelnu epidemiološku situaciju pandemije korona virusa, zagađenosti vazduha i položaja žene u ovim okolnostima.

Naziv „O2 (Кiseonik)“ predstavlja nasušnu potrebu za kisenikom, za opstankom i slobodom. Predstava se sastoji iz šest slika, u kojima se govori o ženi, njenom društvenom položaju, njenim potrebama, nasilju nad ženama, zdravlju, potrebom za slobodom i brigom za očuvanje planete.

Za mesto izvođena izabran je ,,Čair“ jer u toku predstave biti posađena i dva drveta kao jasan i trajan znak brige o planeti nasuprot sveprisutnoj devastaciji. S druge stranel, ovo mesto nudi mogućnost bezbednog i sigurnog izvođenja i za publiku i za aktere.

Ambijentalnim izvođenjem predstave je želja da se sa publikom dođe u susret kako bi i slučajni prolaznik postao gledalac.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.