AB KOP – sinonim za bezbednost na leskovačkim drumovima tokom zime

Odnos cene i kvaliteta, dugogodišnja tradicija i visoke reference u niskogradnji kao i najsavremenija oprema samo su neke od preporuka na osnovu kojih je Grad Leskovac i ove zime preduzeću AB KOP iz Vlasotinca poverio poslove zimskog održavanja puteva.

Vrednost ugovora iznosi 30 miliona dinara a zimsko održavanje, koje počinje 15.novembra i trajaće do 15.marta, podrazumeva čišćenje gradskih ulica, lokalnih i pojedinih nekategorisanih puteva, kao i prilaza značajnim objektima i ustanovama.

„Raspolažemo neophodnom mehanizacijom, koju čine jedan kamion putarac, četiri kipera sa kompletnom opremom, posipačem I raonikom, grejder, univerzalna mašina za čišćenje snega sa utovarnom lopatom i boldozer. Potrebnu mehanizaciju koristićemo za čišćenje gradskih ulica, ukupne dužine 25 kilometara i lokalnih i nekategorisanih puteva, dužine više od 447 kilometara, navodi Perica Jović, direktor AB KOPA.

Posao zimskog održavanja AB KOP obavljao je i prošle godine, a prema rečima šefa smene Dragana Momirovića, angažovanost i kvalitet rada od gradjan i od naručioca, ocenjeni su kao vrlo dobri.

„Zadovoljni odnosnom investitora prema nama, a siguran sam da ćemo ove godine, obzirom i da imamo više iskustva, posao uraditi još kvalitetnije. Nabavili smo 9o tona soli i 4oo tona rizle, što je trećina potrebnih količina, a do kraja meseca stići će ostatak.  Prema prognozama, snega neće biti do kraja ove godine, ali je preduzeće spremno da dejstvuje i ako se vremenske prilike sutra promene, kaže Momirović.

„Obnovili smo vozni park, imamo tri nova kamiona, novi buldozer, skip I utovarnu lopatu, tako da smo u prilici da, po potrebi angažujemo I veći broj mašina I ljudi, u odnosu na onaj predvidjen ugovorom, navodi Momirović.

Takođe pročitajte

Vodič za preduzetnike: Kako uspešno proći test samostalnosti

Da li ste se ikada upoznali sa konceptom testa samostalnosti preduzetnika? Ako ste u svetu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.