Vlasotinčani se podnovili novim kantama i kontejnerima

Predstavnici ministarstva zaštite životne sredine i zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić potpisali su danas ugovor o dodeli 1222 kante za smeće i 12 kontejnera opštini Vlasotince.

Ove posude su isporučene i biće uskoro podeljene i raspoređene.
„Značajna nam je svaka vrsta podrške u komunalnom sektoru jer se stalno trudimo da ga unapredimo. Kante su nam posebno važne jer uvodimo seoske mesne zajednice u sistem odvoza smeća – rekao je zamenik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

On je predstavnike resornog ministarstva upoznao sa svim ulaganjima opštine u javno-komunalna preduzeća, koja u prethodne dve godine iznose više od 130 miliona dinara.
U ime odeljenja ministarstva koje sarađuje sa jedinicama lokalne samouprave, Vladan Vasić se interesovao za načine odlaganja otpada i za stanje divljih deponija.
Direktor JKP Komunalac Zoran Jović rekao je da su kante za smeće, koje je opština ranije nabavila, do sada podeljene u pet od 11 mesnih zajednica, koliko je planirano da se uvede u sistem odvoza smeća iz domaćinstava.
„Planiramo do kraja juna da završimo podelu kanti građanima. Počećemo ovih dana i sa zamenom starih, o čemu ćemo građane posebno obavestiti – rekao je Jović.

Takođe pročitajte

SEDAM milijarde dinara kroz programe zapošljavanja

Predstavnici Nacionalne službe zapošljavanja održali su u Vlasotincu promociju javnih poziva i konkursa ove službe, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.