IN MEMORIAM: Odlazak uspešnog graditelja

Jovan (Nikole) Pečenković preminuo je danas ju Nišu, u 76. godini života, posle duge i teške bolesti. Rođen je 16.12.1942. godine u Vlasotincu, kao treće od četvoro dece Olge i Nikole Pečenkovića. 
Osnovnu i Srednju građevinsku školu završio je u rodnom gradu, a potom i diplomirao 1968. godine na Građevinskom fakultetu u Nišu.

U svom profesionalnom radu je obavaljao niz odgovornih i rukovodećih funkcija, u Građevinskim preduzećima “Mehanizacija”, “Crna Trava”, “Besko”, a bio je profesor stručnih predmeta u Građevinsko-tehničkoj školi.

Prvi je u ovom delu Srbije položio i Stručni ispit iz građevinarstva i bio višegodišnji Stalni sudski veštak građevinske struke, kao i Licencirani građevinski inženjer. Bio je i Sekretar SIZ-a za stambeno-komunalnu delatnost i lokalne i nekategorisane puteve.

Najduže se u svojoj profesionalnoj karijeri zadržao u JKSP „Radnik“ gde je bio direktor i bavio se projektovanjem i izgradnjom Fabrike vode „Nerezine“, a potom i u JKP „Vodovod“ gde je bio tehnički direktor sve do odlaska u penziju. Kao penzioneru mu je ukazano poverenje pa je rukovodio JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ Vlasotince u periodu 2008/2009.

Posle toga se povukao i živeo mirnim penzionerskim životom.
Iza sebe je ostavio niz završenih graditeljskih projekata kao i troje dece i četvoro unučadi. Sahrana će se obaviti na Groblju u Vlasotincu 2.1.2018. godine u 14. časova, opelo će biti pola sata ranije, a telo će biti izloženo u Kapeli na groblju od 10 časova.

Takođe pročitajte

Slavni violinista dobija laskavu titulu u rodnom gradu

Nišlija Nemanja Radulović, koji godinama živi i stvara u Francuskoj, biće proglašen za počasnog člana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.