Gimnazijalci kuvaju srcem

Učenici gimnazija “Stevan Jakovljević” u Vlasotincu su u toku prošle godine učestvovali u međunarodnom projektu sa vršnjacima iz Portugalije, Italije i Turske. Jedna od aktivnosti je bila razmena tradicionalnih recepata kao i njihovo isprobavanje. Za mnoge je to bila prva prilika da se isprobaju u nečem potpuno novom. Kako im se dopalo sticanje kulinarskih veština mentor prof. Biljana Pipović u saradnji sa profesionalnim kuvarom Ivanom Krainčanić organizovala dve radionice gde su učenici dobili teorijska i praktična znanja na temu proizvodnje tradicionalnih peciva i kolača.

Sredstva za praktični deo obezbeđena su u ukviru projekta Pokreni se kojim je udruženje  Underground apliciralo na konkursu opštine Vlasotince.  Tako je na najbolji mogući način završen međunarodni projekat “Misli globalno, deluj lokalno”.

Učenici su svoje proizvode izložili na manifestaciji Ukusi juga a sav prihod od prodaje donirali su korisnicima Fondacije Pokreni život kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija.

Takođe pročitajte

Microsoft u potrazi sledeće generacije devojaka i žena u svetu tehnologije i veštačke inteligencije

Jeste li nedavno diplomirali ili sta studentkinja na Univerzitetu u Srbiju i jako ste zainteresovani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.