četvrtak , 24 septembra 2020

Značaj filmskih poruka na Multimedijalnom bukvaru

U  prostorijama “EU info point-a” 3. maja  biće održana skajp konferencija pod nazivom “Multimedijalni bukvar – kako čitati filmove i medijske sadržaje?”.

Skajp konferencija je organizovana u saradnji Mladih ambasadora, Kulturforum Belgrad, EU info point Nis i Bioskop Kupina film.

Na konferenciji će se govoriti o tome kako analizirati  filmove, značaj filmskih poruka i medijske pismenosti. Na ovoj skajp konferenciji govoriće Gudrun Joler iz Austrije. Gudrun je studirala na Univerzitetu primenjenih nauka “MultiMediaArt” u Salcburgu i završila master u oblasti filma i televizijske produkcije. Već 15 godina radi na organizaciji art i filmskih festivala od „La Biennale di Venezia“ do Diagonale – Austrijskog filmskog festivala. Radi u oblasti medija i edukacije mladih u dizajn studiju Ortlos u Gracu.

Gudrun će vam preneti svoje iskustvo, uspešne projekte i predstaviti alate za edukaciju mladih u oblasti umetničkih festivala. Svi ljubitelji filma koji se prvi put susreću sa filmskom analizom, čuće kako se iščitavaju i analiziraju simboli, metafore, pogreške i skrivene informacije koje se nalaze u filmovima. Takođe, Gudrun će ukazati na sličnosti između analize filmova i razumevanja medijskih poruka.

Konferencija će biti na engleskom jeziku uz diskusiju nakon predavanja.

Ako verujete da je film dobra alatka za edukaciju, prijavite se na offic[email protected] do 2. maja do 15h.

Takođe pročitajte

Seoski dom u Pakleštici otvoren uz pomoć meštana

Izložbom fotografija na fasadama starih kuća, u selu Pakleštica na Staroj planini svečano je otvoren …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.