sreda , 10 avgusta 2022

“Zlatna” riblja čorba šefa marketinga i predsednika sindikata

Tri zlatne i dve srebrne medalje kao i pehar za osvojeno treće mesto u ekipnom delu rezultat je učešća Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Gejzer” iz Sijarinske Banje na 30.Zboru ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije.

sijarinska-banja-kuhinjaOdabranoj ekipi koju je predvodila “prva dama” kuhinje Snežana Stanković “pozlatila” su se jela od roštilja ali i riblja čorba koju su pripremali načelnik marketinga Radivoje Savić i Miloš Milosavljević, predsednik sindikata. Žiri je “osvojio” i  roštiljdžija Ljubiša Stanković koji je  pripremao punjeni ćevap, pileći ražnjić sa slaninom i punjenu vešalicu i za ovaj rad osvojili zlatnu medalju.

Kada se sve sabere Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gejzer” iz Sijarinske Banje na ovom jubilarnom zboru dobila je i pehar za osvojeno treće mesto u ekipnom delu takmičenja odmah iza ekipa Beograda i Niša.riblja corba kotlic

“Nije tajna da je naša kuhinja pored lečenja zaštitni znak Sijarinske Banje. U ovim nagrađenim jelima uživaju i naši gosti tako da nam nije trebalo puno vremena za pripreme, kaže šef marketinga Radivoje Savić koji je glavni krivac što je ovaj kraj pored roštilja postao poznat i po pripremi riblje čorbe.

Naime, on je pre šest godina pokrenuo manifestaciju “Zlatni kotlić” koja okuplja ljubitelje ovog specijaliteta iz cele Srbije i okruženja.

kuvari“Samo neupućenima može biti čudno otkud riblja čorba na jugu Srbije. Ali, treba znati da su naši najverniji gosti upravo Vojvođani i da smo se tokom svh ovih godina družili i sticali prijateljstva tako da smo im “ukrali” recept, kaže Savić i dodaje da je za dobru riblju čorbu potrebno šest vrsta “belih riba” kao što su šaran, som, smuđ, karaš, deverika pa i pastrmka i “mnogo ljubavi prema kuvanju”.

 

sijarinska-banja-braca-djokic-mesaraVelikom uspehu Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Gejzer” doprinela je mesara “Braća Đokić” iz Leskovca, koja je takmičarsku ekipu iz Sijarinske Banje snabdela mesom i mesnim prerađevinama uz pomoć kojih su napravljeni nagrađeni radovi.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Zbora u Kragujevcu bilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije.

Takođe pročitajte

Mi preporučujemo, vi uživate

Ni ove nedelje ne smete propustiti fenomenalne priče i kadrove koje možete pronaći samo na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.