Tri zlatne i dve srebrne medalje kao i pehar za osvojeno treće mesto u ekipnom delu rezultat je učešća Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje na 30.Zboru ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije.
Odabranoj ekipi koju je predvodila „prva dama“ kuhinje Snežana Stanković „pozlatila“ su se jela od roštilja ali i riblja čorba koju su pripremali načelnik marketinga Radivoje Savić i Miloš Milosavljević, predsednik sindikata. Žiri je „osvojio“ i roštiljdžija Ljubiša Stanković koji je pripremao punjeni ćevap, pileći ražnjić sa slaninom i punjenu vešalicu i za ovaj rad osvojili zlatnu medalju.
Kada se sve sabere Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje na ovom jubilarnom zboru dobila je i pehar za osvojeno treće mesto u ekipnom delu takmičenja odmah iza ekipa Beograda i Niša.
„Nije tajna da je naša kuhinja pored lečenja zaštitni znak Sijarinske Banje. U ovim nagrađenim jelima uživaju i naši gosti tako da nam nije trebalo puno vremena za pripreme, kaže šef marketinga Radivoje Savić koji je glavni krivac što je ovaj kraj pored roštilja postao poznat i po pripremi riblje čorbe.
Naime, on je pre šest godina pokrenuo manifestaciju „Zlatni kotlić“ koja okuplja ljubitelje ovog specijaliteta iz cele Srbije i okruženja.
„Samo neupućenima može biti čudno otkud riblja čorba na jugu Srbije. Ali, treba znati da su naši najverniji gosti upravo Vojvođani i da smo se tokom svh ovih godina družili i sticali prijateljstva tako da smo im „ukrali“ recept, kaže Savić i dodaje da je za dobru riblju čorbu potrebno šest vrsta „belih riba“ kao što su šaran, som, smuđ, karaš, deverika pa i pastrmka i „mnogo ljubavi prema kuvanju“.
Velikom uspehu Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ doprinela je mesara „Braća Đokić“ iz Leskovca, koja je takmičarsku ekipu iz Sijarinske Banje snabdela mesom i mesnim prerađevinama uz pomoć kojih su napravljeni nagrađeni radovi.
Pokrovitelj ovogodišnjeg Zbora u Kragujevcu bilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije.