Zlatna medalja za poletarce Folkornog ansambla „Crnilović“

Folklorni ansambl „Crnilović“ iz Vlasotinca učestvovao je na bugarskom nacionalnom festivalu narodnog stvaralaštva pod nazivom „Folklorna magija 2019“, koji je održan od 12. do 14. jula u turističkom mestu Bansko.

Ovaj festival je pod zaštitom UNESKO-a.

Na trodnevnom festvivalu je učestvovalo preko 150 izvođača koji su predstavili bugarsko narodno stvaralaštvo u četiri kategorije: vokalni solisti, folklorni ansambli, narodni običaji i instrumentalni sastavi.

Ansambl „Crnilović“ je kao jedini inostrani učesnik festivala učestvovao prvog dana ove manifestacije i ostavio snažan utisak na stručni žiri i publiku.

Naši igrači nagrađeni su gromoglasnim aplauzom, a kasnije i zlatnom medaljom za prvo mesto u igračkoj kategoriji „Drž se, zemljo“, uzrasta do 12 godina.
Vlasotinački folklorci su pred stručni žiri izašli sa koreografijama Marka Stojkovića: Bugarka, Šopska trojka i Vesele šopske igre.

„Ovo je bilo još jedno predivno iskustvo za naš ansambl. Trodnevno putovanje sa najmlađim igračima ansambla i prvotimcima krunisano je zlatnom medaljom kojoj se nismo nadali. Odradili smo odličan posao, oformili sjajan mladi tim i stvorili fenomenalnu podlogu za dalji rad i nove uspehe. Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez sveobuhvatne podrške Kulturnog centra Vlasotince“, kaže mladi koreograf Marko Stojković, koji je i sam do pre nekoliko godina igrao u ansamblu.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.