„ZLATNA MACOLA“ reditelju filma „MEGALOMANIJAK“  

Žiri Internacionalnog festivala umetničkog horor filma „SLAUGHTER“ doneo je jednoglasnu odluku da nagrada „ZLATNA MACOLA“ u konkurenciji za dugometražni film pripadne Karimu Uelažu, reditelju filma MEGALOMANIJAK.

U obrazloženju žirija, koja su činili Dejan Zečević, Miroslav Lakobrija i Nenad Bekvalac navodi se da “Megalomanijak Karima Uelaža nije samo film o serijskom ubici nego i o njegovim potomcima i o tome da li je greh nasledan.

“Provokativan i zastrašujući, ali vas tera i na razmišljanje o društvu u kome živimo. U trenucima težak i mučan, a ipak ne okrećete glavu od platna nego nastavljate da gledate. Megalomanijak nas vodi na mesto na kome nada mora biti u potpunosti eliminisana da bi se odbranila premisa da ne postoji ništa sem sudbine koja je upisana na samom rođenju, kao u Grčkim tragedijama, naveo je žiri u svojoj odluci.

Nakon raspisanog konkursa, kako bi ohrabrili domaće filmske stvaraoce kratkih horor filmova, u trajanju od pet do 30 minuta, u oštroj selekciji, našla su se tri filmska ostvarenja, od tridesetak prispelih, a žiri je doneo jednoglasnu odluku da film BDENJE ponese nagradu „ZLATNA MACOLA“ za najbolji kratkometražni film .

U obrazloženju žiri navodi: Zlatna macola za kratkometražni domaći film

“Noć je uvek ta koja nam otkriva misterije života, čuda prirode, ćud ljudi i upozorava da treba da budemo uvek oprezni, pogotovo ako nas sudbina nanese da pokucamo na vrata nepoznate kuće. Bdenje Maraka Marinkovića nam otkriva jednu od tih misterija i pokazuje važnost porodice, rituala koji se moraju ispoštovati, i kako se neko ophodi prema smrti. Isto tako nam pokazuje da ona ne mora da predstavlja kraj i da poštapalica koju često koristimo „mora samo da se umre“ ne važi za sve.

Slaughter Festival je podržan na konkursima Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Doljevac.

Takođe pročitajte

WIZZ AIR – Fiksnih 9 evra za različite proizvode i usluge. Važi i za postojeće rezervacije!

Spremite se da svoje iskustvo putovanja uzdignete do neslućenih visina uz naše neverovatno prolećno čišćenje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.