utorak , 29 novembra 2022

Zimske radosti za decu iz hraniteljskih porodica

Gradska opština Medijana jedina u Srbiji ima fond za hraniteljstvo koji se puni, tako što funkcioneri i zaposleni, koriste i plaćaju usluge opštinskog bifea a zahvaljujući tom Fondu  27-oro dece i 14 hranitelja, otputovalo je na odmor na Zlatibor.
Sedmodnevni boravak u odmaralištu „Boem“, gde su im obezbeđeni smeštaj i hrana (5 obroka), još jedan je poklon Gradske opštine Medijana, deci u hraniteljskim porodicama.
Za najlepše uspomene, koje će deca poneti sa odmora, pobrinuće se supervizor, odnosno stručno lice, koje će aktivno učestvovati u kreiranju njihovih slobodnih aktivnosti. U prostoru obezbeđenom za provođenje slobodnog vremena, deca će uz edukativni materijal, moći da igraju društvene igre, stoni tenis, a imaće i niz drugih aktivnosti.
Ova akcija, zahvaljujući kojoj će, deca u hraniteljskim porodicma, moći da uživaju u čarima Zlatibora, nastavak je saradnje najveće niške opštine, sa niškim Centrom za porodični smeštaj i usvojenje.
Gradska opština Medijana organizovala je i proslave rođendana, uručivala prigodne poklone deci iz porodičnog smeštaja, koja borave u hraniteljskim porodicama, organizovala boravak u Divljani i realizovala niz drugih aktivnosti, koje za cilj imaju bolju socijalizaciju i poboljšanje položaja dece, koja odrastaju u hraniteljskim porodicama
Tradicionalno, deca u hraniteljskom porodicama, gosti su Medijaninog Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu.

Takođe pročitajte

Izabrani najbolji na foto konkursu „Biti mlad u Srbiji“

Zabava, sportske aktivnosti, umetnost, borba za bolje sutra – sve ovo obeležava svakodnevni život mladih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.