Zbog vrućina u gradu šef „seli“ svoje radnike na Kanarska ostrva

Osnivač zagrebačke kompanije „Belabita“ Sandro Mur odlučio je da se na pravi način oduži svojim saradnicima tako što će ih tokom leta preseliti da rade na Kanarskim ostrvima

Ovo leto posrećilo se zaposlenima u kompaniji koja proizvodi pametne uređaje koji ženama pomažu u praćenju kvalitete života i zdravlja u različitim životnim fazama.

“Uvek sam na Fejsbuku gledao fotografije vlasnika nekih kompanija kako putuju na egzotične lokacije. I ja sam želio biti na tim mestima, ali to zbog rada kompanije nisam mogao izvesti jer jednostavno nije fer prema celom timu. Zato smo odlučili promeniti model i stvoriti situaciju – ili idu svi ili ne ide niko”, objašnjava za hrvatski Index osnivač Belabita Sandro Mur.

Gran Canaria plaza foto Z.StetinBudući da su zagrebačke vrućine nepodnošljive, a letnji meseci ionako neproduktivni, odlučili smo da preselimo ceo tim na Kanarska ostrva. Bellabeat je tamo zakupio luksuzne vile s bazenima, a svaki član tima ima mogućnost na Kanarima da provede koliko god vremena želi, kaže Mur.

“Radno vreme je fleksibilno i svaki zaposleni može odrediti kada, koliko i kako će raditi”, objašnjava Mur.

Objasnio je zašto se odlučio na ovaj potez: Shvatili smo da su najproduktivniji model rada hakatoni gde se ljudima pruža mogućnost da izaberu određenu problematiku i pokušaju da pronađu rešenje, a isti model rada primenićemo i na Kanarima gde ljudi sami mogu izabrati na čemu žele raditi.

Da su zadovoljni zaposleni i najproduktivniji, dokaz je i ova zagrebačka kompanija koja je u maju 2015. lansirala uređaj za praćenje zdravlja žene, tzv. pametni nakit LEAF, koga su svetski mediji proglasili jednim od najboljih gedžeta u toj godini.

Foto:Zoran Štetin

Takođe pročitajte

Zašto je Katarina Nešić „dijamant od žene“?

Praksa je da se o moćnim i uspešnim ženama piše 8.marta kao da ne postoje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.