Foto- Deli Centar

Završna faza prikupljanja sredstava- „Kako sam autostopom stigao do Ginisa“

Kampanja koju je pokrenuo DELI prostor, u cilju prikupljanja sredstava za štampanje i objavljivanje knjige „KAKO SAM AUTOSTOPOM STIGAO DO GINISA“ autora Dragana Aranđelovića Arčija, ulazi u završnu fazu.

Ostalo je još 7 dana prilike da građani doniraju, podrže izdavanje knjige, a za sebe obezbede vredne poklone. Kampanja je otvorena do 5. maja, a donira se posredstvom sajta donacije.rs, na ovom LINKU.  Do 28. aprila prikupljeno je 251.060 dinara, a do ostvarenja finalnog cilja nedostaje još 108.940 dinara.

Dragan Aranđelović – Arči, jedan od najpoznatijih poklonika rokenrola, za 50 godina autostopiranja doživeo je najneobičnija iskustva i pretočio ih u 18 ličnih priča o odlascima na koncerte i festivale, o svom hobiju i načinu razmišljanja koji je prerastao u filozofiju koja je za današnji način života i posebno za mlade ljude neuobičajena i čini se sasvim nedokučiva i egzotična. Deli prostor želi da objavi ovo autentično, neobično izdanje, a za to nam je potrebna podrška građana, koji mogu da podrže kampanju, dobiju sjajne nagrade i doprinesu tome da ovih 18 izuzetnih priča ugledaju svetlost dana i izađu iz štampe.

O knjizi:
Knjiga je prefinjeni spoj putopisne i memoarske literature koja oslikava entuzijazam prema životu, muzici i putovanjima, a sve ispričano kroz prizmu rok kritike. Da bismo to uradili, potrebna nam je podrška, da put do Ginisa predstavimo široj publici i da ostavimo budućim generacijama vredan zapis jednog vremena. Ovaj put prepun emocija, ljubavi, strasti, muzike, neobičnih priča ispričanih čistom dušom i velikom životnom vedrinom,  kao polaznu i završnu tačku ima Niš.

O kampanji:
Građani kampanju mogu da podrže tako što će donirati novac i izabrati model podrške koji im odgovara (knjiga, majica, večera sa autorom, putovanje sa promotivnim timom ili generalno sponzorstvo multimedijalnog izdanja knige)

Nagrade:
Za uplatu od 1000 RSD – Knjiga sa potpisom i ličnom posvetom. Donacijom od 1000 dinara dobijate skup listova čijim okretanjem pokrećete vremeplov i odlazite na putovanje u vreme kada je za odlazak na koncert bio potreban samo jedan palac. Svaka priča nosi novo iskustvo praćeno muzikom koja je promenila svet.

Za uplatu od 2000 RSD – Majica – Ako voliš Rock kulturu, ako si njen pripadnik ili jednostvano ako si čuo za makar jedan rock bend, onda je ovo majica za tebe! 2000 dinara deli te od nje, znamo da ti nedostaju koncerti, nedostaju i čika Arčiju, baš zato pripremi na vreme outfit za sledeći nastup, naši dizajneri su se dobro potrudili da ovu majicu nose samo pravi ginisovci u svetu rock kulture.

Za uplatu od 10.000 RSD – Večera sa autorom knjige. Ovo je za one koji uvek žele da znaju više, koji uvek imaju spremno pitanje, i koji vole da uživaju. Zato je i ograničena, jer je samo za prave hedoniste, Budi među onima koji će znati zašto su se neke stvari odigrale baš kao što je opisano u knjizi, podeli sa prijateljima informacije koje niko drugi nema i razgovaraj sa čika Arčijem, a mi smo sigurni da ćeš tu večeru pamtiti ceo život, jer ne večera se svaki dan sa čovekom koji je stigao do Ginisa!

Za uplatu od 60.000 RSD – Putovanje – Spremili smo pravu nagradu za tebe, i još jedna bitna stvar, ima samo dva mesta.  Želiš da doživiš knjigu a ne samo da čitaš, podrži nas donacijom od 60.000 dinara, spakuj svoj kofer i spremi se za put sa kompletnom ekipom koja je radila na knjizi, autorom, urednikom, tv ekipom i uživaj u promocijama koje su nam spremile zvezde iz Ljubljane, Pule, Zagreba, Sarajeva. Budi deo ekipe i uživaj u notama legendi Yu rocka koje se sviraju samo na uvo.

P.S I sve ovo gledaj na filmu kad se vratiš sa puta!

Za uplatu od 120.000 RSD – Platinasti sponzor – Želiš da imaš eksluzivno pravo na pričama iz knjige, želiš da se tvoj logo vidi u svim republikama EX YU, veruješ da će izaći drugo izdanje knjige?

Podrži nas donacijom od 120.000 dinara i budi platinasti sponzor, a mi ćemo se dobrano potruditi da se za tebe čuje, a pored toga provozaćemo tvoj logo i ime putevima stare države i uvek te rado pominjati, posebno iz razloga što i mi verujemo u drugo izdanje koje će krasiti i tvoj logo! Ako voliš da budeš jedinstven onda je ovo prava prilike jer postoji samo jedna nagrada.

Reč ili dve o Arčiju:
Strastveni putnik namernik, veliki poznavalac muzike, i dalje sa radošću odlazi na koncerte, uživa u malim i vrednim životnim vrednostima. Kao novinar Arči je bio važan hroničar vremena i promena u minulih 50 godina, a i danas je učesnik i inicijator mnogih društvenih događaja. Široj javnosti poznat i kao vlasnik je najpopularnije muzičke kuće u Nišu -“Happy house” koju je vodio punih 28 godina. Kaže za sebe i da je ponosni vlasnik majice sa natpisom „Ništa ja više ne moram – dovoljno sam se namorao u životu“

Neophodan budžet:
Priprema knjige (lektura, prelom, ilustracije) – 68.000 dinara
Štampa knjige – 196.000 dinara
Promocija knjige – 24.000 dinara
Putovanje – Ex YU – 72.000 dinara
UKUPNO: 360.000 dinara
Crowdfunding kampanja je aktivna od 5. aprila na sajtu www.donacije.rs.

Takođe pročitajte

Vlasotinački Sportski savez najbolji u Srbiji

Sportski savez opštine Vlasotince najbolji je teritorijalni sportski savez u Srbiji. On je dobitnik najvećeg …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.