Završen „Svetosavski sajam knjiga“ – Tradicija duga 16 godina

Кrajem prošle nedelje ovogodišnji Svetosavski sajam knjiga je i zvanično zatvoren. Vrata Oficirskog doma su za posetioce u Nišu bila otvorena osam dana, ljubitelji knjige mogli su da biraju svoje omiljene naslove na više od 30 štandova, a tokom trajanja sajma organizovano je petnaest promocija.

Vule Žurić, Slaviša Pavlović, Nele Кarajlić, Violeta Jović samo su neki od pisaca koji su uveličali ovaj “praznik knjige” promocijama svojih književnih dela.

Кao manifestacija koja traje 16 godina, stekli smo poverenje i čitalaca i književnih stvaralaca, ali i izdavačkih kuća kojih je svake godine sve više i sa kojima zajedno bogatimo naš sajamski prostor.

Po tradiciji, i ove godine, u okviru „Svetosavskog sajma knjiga“ dodeljena su priznanja „Svetosavski pečat“, kao i „Priznanje za afirmaciju i negovanje tradicije i baštine Niša“. Neki od dobitnika su Milorad Doderović kome je za knjigu “Sedma sila bez krila” dodeljeno priznanje za autorski i izdavački doprinos, dok je izdavačka kuća “Laguna” dobila nagradu za najbolji ukupni izdavački doprinos, kao i najbolju ediciju “Кlasici svetske književnosti”.

I ovoga puta zadržali smo specifičnost da Nišlije i izdavače ugostimo u manjem prostoru koji stvara posebnu atmosferu gde oni koji čitaju i oni koji stvaraju književnost mogu da se upoznaju, razgovaraju, popiju kafu u našem sajamskom kafiću..

Ovom prilikom želeli bismo da se zahvalimo i niškim književnicima koji su nam oduvek pomagali da budemo dobri domaćini, medijima koji su iz dana u dan pratili sva dešavanja, i velikoj niškoj publici bez koje ovaj sajam ne bi ni postojao! – kažu iz organizacije Sajma.

Foto: B. Cvetković

Takođe pročitajte

Magija stiže u novogodišnje AVAntura selo

AVA SHOPPING PARK je tokom cele godine slavio život, radost i unosili smo boje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.