Zavičajni muzej ponovo otvorio svoja vrata

Nakon renoviranja zgrade Zavičajni muzej u Vlasotincu ponovo otvoren za posetioce od 7 do 15 časova svakog radnog dana, a po najavljenim posetama muzej će biti otvoren i u popodnevnim časovima i za vreme vikenda.

zavicajni muzej vlasotince kazandzijeMaja Marković, direktorka Kulturnog centra, pod čijem okriljem se nalazi ova ustanova, kaže da su se zahvaljujući  entizijazmu i zalaganju sebe i svog tima saradnika izborili da Zavičajni muzej zablista novim sjajem.

„Ulaz je besplatan a Zavičajni muzej raspolaže sa zanimljivim arheološkim, etnoločkim i istorijskim zbirkama, kaže ona.zavicajni muzej vlasotince seoska kuca

Zavičajni muzej otvoren je za javnost 1979.godine. Za potrebe Muzeja adaptirana je administrativno upravna zgrada iz vremena turske vladavine tzv. „Kula“,odnosno zgrada Stare opštine, koja je 1985.godine proglašena spomenikom kulture i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš.

Nastajanje muzejskog fonda započeto je Starom srpskom grafikom iz perioda od 16.do 19.veka, Legat akademskog slikara i grafičara profesora Miodraga A.Nagornog. Zbirka je antologijski izbor i sadrži drvoreze,bakroreze,bakropise i litografije.zavicajni muzej vlasotince eksponati

Takođe pročitajte

Izložba Boška Petrovića od 11.jula u niškoj Galeriji savremene likovne umetnosti

U Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu 11.jula u 20 sati biće  otvorena izložba Boško …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.