Zašto će najpoznatiji kuvar bivše Juge ponovo doći u Niš

Više od 20 godina vodio je emisije o kuvanju pa se i dan danas za nekog ko dobro kuva kaže “isti si Stevo Karapandža”.  Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, gereracijama je otkrivao “Male tajne velikih majstora kuhinje” na TV Zagrebu a na ovogodišnjem Gastro šampionatu u Nišu videlo da njegova slava nije izbledela iako više ne živi na prostorima bivše Jugestevo karapandza i emina stefanovicPoznati kuvar i TV lice danas živi u Švajcarskoj ali je prihvatio poziv da bude predsednik žirija na Internacionalnom gastro šampionatu u niškom Sajmištu. Nije iznenađenje što ga prepoznaju starije generacije ali je Stevo pobrao simpatije i mlađih koji su hteli da se slikaju sa ovom “živom legendom”. U razvogoru za naš portal kaže da mu je drago što ga nisu zaboravili

“Osećam se  ponosno što me nisu zaboravili i ugodno  što sam ovde sa kolegama gotovo iz celog sveta. Drago mi je što ima puno mladih učesnika  što je garantuje  budućnost gastronomije i budućnost hotelsko-ugostiteljskih škola. To treba pohvaliti, kaže Stevo koji će zasigurno ponovo doći u Niš.

13401412_977852778997768_620332705_n“Oduševile su me domaćice koje rade prekrasne stvar i koje su učestvovale na izložbi nacionalnih jela. Jedna mi je došla i kazala da je čula da ja volim ajvar i da ona priprema ajvar u gotovo svim kombinacijama.  Radi čak i slatko od ljubičica. Ali, avaj, nije ponela a ja odlazim pa mi ne može pokloniti. Šta ću? Moram ponovo doći u ovaj lepi grad, kaže najpoznatiji promoter “Vegete”.
Stevo Karapandža štampao je 1982. godine kuvar istog naslova i prodao ga u 300.000 primeraka! Bio je to i priručnik o serviranju, izboru menija za razne prilike, rečju gastrokultura.

 

Takođe pročitajte

LESKOVAČKA LJUTENICA – zaštićena oznaka geografskog porekla

Po rešenju Zavoda za intelektualnu svojinu, nakon roštilj mesa, ajvara i sprže, registrovana je oznaka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.