utorak , jul 16 2019
Početna / TRADICIJA / HRANA / Zašto će najpoznatiji kuvar bivše Juge ponovo doći u Niš

Zašto će najpoznatiji kuvar bivše Juge ponovo doći u Niš

Više od 20 godina vodio je emisije o kuvanju pa se i dan danas za nekog ko dobro kuva kaže “isti si Stevo Karapandža”.  Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, gereracijama je otkrivao “Male tajne velikih majstora kuhinje” na TV Zagrebu a na ovogodišnjem Gastro šampionatu u Nišu videlo da njegova slava nije izbledela iako više ne živi na prostorima bivše Jugestevo karapandza i emina stefanovicPoznati kuvar i TV lice danas živi u Švajcarskoj ali je prihvatio poziv da bude predsednik žirija na Internacionalnom gastro šampionatu u niškom Sajmištu. Nije iznenađenje što ga prepoznaju starije generacije ali je Stevo pobrao simpatije i mlađih koji su hteli da se slikaju sa ovom “živom legendom”. U razvogoru za naš portal kaže da mu je drago što ga nisu zaboravili

“Osećam se  ponosno što me nisu zaboravili i ugodno  što sam ovde sa kolegama gotovo iz celog sveta. Drago mi je što ima puno mladih učesnika  što je garantuje  budućnost gastronomije i budućnost hotelsko-ugostiteljskih škola. To treba pohvaliti, kaže Stevo koji će zasigurno ponovo doći u Niš.

13401412_977852778997768_620332705_n“Oduševile su me domaćice koje rade prekrasne stvar i koje su učestvovale na izložbi nacionalnih jela. Jedna mi je došla i kazala da je čula da ja volim ajvar i da ona priprema ajvar u gotovo svim kombinacijama.  Radi čak i slatko od ljubičica. Ali, avaj, nije ponela a ja odlazim pa mi ne može pokloniti. Šta ću? Moram ponovo doći u ovaj lepi grad, kaže najpoznatiji promoter “Vegete”.
Stevo Karapandža štampao je 1982. godine kuvar istog naslova i prodao ga u 300.000 primeraka! Bio je to i priručnik o serviranju, izboru menija za razne prilike, rečju gastrokultura.

 

Takođe pročitajte

 12. Međunarodni studentski festival folklora od 15. do 20.jula

Festival ove godine počinje 15. jula, zajedničkim koncertom ansambala iz Kragujevca, Novog Sada i domaćina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.