utorak , 7 februara 2023

Zanimljiva lista biznis ideja

Priznajte da ste i vi neizlečivi “gurač stvari pod tepih”. Mi jesmo. Zbog toga nam se za života nakupilo groblje neostvarenih biznis ideja koje jednostavno nismo stigli da sprovedemo u delo.

Naši mozgovi, koji su nešto nalik na inkubator ideja za biznise, funkcionišu otprilike ovako – ideja se rodi, te noći ništa od spavanja. Vrtimo se, okrećemo jastuk na hladnu stranu i non stop razmišljamo kako da ovaj put uspemo da je izvedemo i da se nakon toga valjamo u kešu do kraja života.

Znate ono kad sledećeg dana u kancelariji sanjarite o teatralnim načinima kako ćete da date otkaz na dosadnom poslu i istovremeno pokrenete novi biznis.

Takođe, mnogo dragocenih sati potrošimo na sanjarenje šta će se sve kupiti od zarađenih miliona dok se dva dana kasnije odjednom ne ugasimo, i održimo parastos prethodno genijalnoj ideji, koju smo ubili sa million razloga zbog kojih nema šanse da prodje.

Evo nekih ideja sa naše goleme liste, sa kojima možete da uđete u priču, bez mnogo rizika i bez moljenja tetke iz Švice za finanskijsku injekciju.

 

LISTA BIZNIS IDEJA (BAREM ONIH KOJIH MOŽEMO DA SE SETIMO)
“Salon za češkanje” – mesto gde profesionalac može da vam pruži uslugu parcijalnog ili kompletnog češkanja, za one trenutke u životu kad nemate ko drugi to da vam uradi.

“Crna pekara” – minimalistička pekara gde su sva peciva crna jer se prave sa dodatim sipinim mastilom. Vaš crni žu žu će jednostavno preplaviti Instagram!

“Freška” – Alternativni osveživač za kola sa likom slave/sveca po vašem izboru, na primer Sveti Nikola, sa aromom divlje trešnje.

“Gengsta prekrivači” – linija ručno izrađenih prekrivača za krevet sa izvezenim tekstovima iz rep pesama.

“Oriđiđi” -Linija majica u permanentno ograničenim količinama sa deluxe motivima festivala u Guči. Ako sutra zakupite štand, za sedam dana ćete biti lokalna fešn ikona.

“ŠTAGOD” – brend slanih i slatkih grickalica za one koji nikad ne mogu da odluče šta da im neko donese iz radnje kad ogladne pa kažu: “Uzmi mi štagod!”. To može biti vaš keks.

Kada imamo ideju za biznis obično je čuvamo od drugih kao oči u glavi.

Međutim, shvatili smo da ako se ne sprovedu u delo, ove ideje su bezvredne.

Znamo da i vi imate brdo ovakvih ideja, a ako nemate slobodno uzmite neku od ovih gore. Poenta je, ne razmišljajte mnogo, samo najzad uradite nešto.

PS Ako smete podelite vašu najluđe biznis ideje u komentarima.

 

Izvor: http://whatifness.com/2017/08/24/besplatna-lista-biznis-ideja/

Foto: http://whatifness.com/

Takođe pročitajte

30 nagrađenih škola iz Srbije prezentovalo ideje u okviru programa “Superškole”

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) – Lokalna kancelarija u Srbiji, u saradnji sa Deutsche …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.