utorak , novembar 12 2019
Početna / TURIZAM / Zaleđena Vučjanka inspiracija za umetnike sa objektivom

Zaleđena Vučjanka inspiracija za umetnike sa objektivom

Kanjon živopisne planinske reke Vučjanke, nepresušan je izvor inspiracije za umetnike tokom cele godine ali je posebno zanimljiva zimi kada priroda “oslika” dekor koji fotografi samo treba da ovekoveče.

hidrocentrala na Vučjanki

Vučjanka se smatra jedinstvenim čudom prirode u Srbiji. U svom kanjonu na dužini od 2 kilometra ima pad od 300 metara, pa je korito puno virova, vodopada i slapova, a provlačeći se kroz kroz tesnace i brzake, pravi bukove koji se u ovom kraju zovu Đokini virovi…

Rečica je zaleđena i neće se uskoro oslobiti ledenih okova pa Dalibor Boce Ilić, Raša Vuković i Dejan Ranđelović uprkos hladnoći koriste svaki slobodan trenutak da zabeleže još koji kadar. Predstavljao vam samo mali deo onoga što su uspeli da zabeleže.

“Dosta naših kolega posećuje ovaj kraj ali mi se čini da smo nas trojica ove zime bili najupornije, kaže Dalibor koja fasciniraju lepote prirode kojih često nismo svesni.

“Treba što više fotografisati ovakve prizore jer smo zaista prelepa zemlja i imamo se čine ponositi. Nema potrebe da “skidamo” slike sa neta iz nekih drugih krajeva jer je dovoljno samo da malo izađete iz kuće i pronađete          inspiraciju, preporučuje ovaj umetnik.

 

 

 

Takođe pročitajte

Uživanje u tradiciji svim čulima

Druženje sa vitezovima, jahanje konja, streličarstvo, ukusni tradicionalni proizvodi, izložba autohtonih rasa životinja neke su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.