Za energetsku sanaciju 24 miliona dinara

Građani vlasotinačke opštine, koji su planirali da unaprede energetsku efikasnost svojih kuća ili stanova, mogu da se prijave na javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije.

Konkurs će trajati do utroška sredstava, odnosno do kraja kalendarske godine. Na raspolaganju su 24 miliona dinara koje zajedno dodeljuju opština Vlasotince i Ministarstvo rudarstva i energetike.
Građani učestvuju određenim iznosom, koji zavisi od mere za koju konkurišu. Ove godine moguće je konkurisati za zamenu spoljnih prozora i vrata, izolaciju fasade ili krova, ugradnju kotla na gas, pelet ili za ugradnju toplotne pumpe, zamenu stare ili ugradnju nove instalacije, ugradnju solarnih kolektora, solarnih panela i izradu tehničke dokumentacije.
„Ovo je treća godina kako opština Vlasotince sprovodi konkurs za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova i zbog velikog interesovanja građana, ove godine smo opredelili najveći iznos, 12 miliona dinara, a još 12 miliona dobili smo od resornog ministarstva. Pozivam građane da razmotre sve mogućnosti i iskoriste podsticaje za unapređenje energetske efikasnosti svojih domova – kaže zamenik predsednika opštine i rukovodilac Programa energetske sanacije Vladimir Kocić.
Maksimalni iznos bespovratnih sredstava za kuće ili stanove, za svaku od mera, može se videti u tabelama na sajtu opštine Vlasotince, na linku https://vlasotince.rs/javni-poziv-za-sufinansiranje-mera-energetske-sanacije-porodicnih-kuca-i-stanova/ Trenutnu listu privrednih subjekata koji mogu da učestvuju u sprovođenju mera možete videti na sajtu opštine Vlasotince, na linku https://vlasotince.rs/wp-content/uploads/2023/08/%D0%9B%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95-%D0%9F%D0%A0%D0%98%D0%92%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%9D%D0%98%D0%A5-%D0%A1%D0%A3%D0%91%D0%88%D0%95%D0%9A%D0%90%D0%A2%D0%90.pdf

Takođe pročitajte

Trag fondacija objavila treći konkurs za organizacije u okviru programa „Pokret Polet“

Trag fondacija, u okviru trogodišnjeg programa „Pokret Polet“, objavila je treći konkurs za podršku javnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.