ZA 675 MATURANATA BLIZU 2,2 MILIONA DINARA IZ BUDŽETA OPŠTINE VLASOTINCE

Na račune roditelja učenika četvrtog i osmog razreda , kao i maturanata srednjih škola Opština Vlasotince uplatiće ovih dana jednokratne novčane iznose za proslavu mature. Rešenja je danas uručio predsednik opštine Bratislav Petrović. „Četvrtaci“ će dobiti po 3000 dinara, „osmaci“ po 3500 i srednjoškolci završnih razreda po 4000 dinara. Za isplatu 675 maturanata iz budžeta je izdvojeno blizu 2,2 miliona dinara.
„Male i velike mature su veoma važni događaji u odrastanju dece. Ipak, priprema za te dane obično bude i veliki izdatak za porodice. Zato je Opština Vlasotince odlučila da podrži roditelje i učenike jednokratnim novčanim iznosom, kojim će oni moći da „pokriju“ deo troškova za pripremu i proslavu maturske odnosno drugarske večeri – rekao je predsendik opštine Bratislav Petrović, koji je podsetio na sva ulaganja u obrazovne ustanove u prethodnom periodu i najavio nova u Skrapežu, Tegošnici, Prisjanu.
Direktor OŠ „8.oktobar“ Svetlana Kocić rekla je da veruje da je ovo početak jedne akcije koja će postati tradicionalna.

„Koliko ja znam, a decenijama sam u prosveti, nikada niko osim roditelja nije plaćao ovakve proslave i utoliko je ova akcija značajnija. Ova podrška je znak da lokalna samouprava brine o našoj deci, kao što brine o rekonstrukciji i obnovi škola i školske opreme – rekla je direktorka Kocić.
„Da je obrazovanje stub društva i najjača karika društvene zajednice pokazuje i ovaj lep potez naše opštine – poručio je direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević.
I maturant vlasotinačke Gimnazije Petar Veljković smatra da je ova novčana podrška vid brige lokalne samouprave za mlade ljude.
„Ta briga podrazumeva i rekonstrukciju naših škola, nabavku nove opreme, jednokratnu pomoć roditeljima prvaka, poklone uspešnim takmičarima, a sada i novčanu podršku za proslavu mature. Briga je i kad se sređuju ulice, parkovi, kupalište, a briga je i kad mi uzvratimo brigom o okruženju u kome živimo – rekao je Veljković.
Pravo na jednokratne iznose imali su, osim učenika vlasotinačkih škola i maturanti čije je prebivalište na teritorije opštine Vlasotince, a koji su upravo završili srednju školu van teritorije opštine.

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici 29. Internacionalnih horskih svečanosti

Internacionalne horske svečanosti prvi put su održane 1966. godine. Manifestacija traje četiri dana i održava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.