Wizz Air među najmlađim avio-flotama u svetu

Wizz Air, jedna od avio-kompanija sa najbržom stopom rasta u Evropi i vodeća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, ima jednu od najmlađih flota na svetu, pokazuju najnoviji podaci švajcarske agencije za prikupljanje podataka o avio-kompanijama CH-AVIATION*.

Među avio-prevoznicima sa najmanje 100 aviona, Wizz Airova flota je među onima sa najmanjom prosečnom starošću aviona koja iznosi 5,43 godine. Samo jedna avio-kompanija u Evropi i još dve na svetu imaju malo mlađu flotu. Međutim, Wizz Air je najbolje rangiran među niskotarfinim avio-prevoznicima. Wizz Air Mađarska sada ima flotu od 118 najmodernijih aviona tipa Airbus A320.

Flota britanskog ogranka ove avio-kompanije, Wizz Air UK, koja trenutno broji 11 aviona, druga je najmlađa na svetu, sa prosečnom starošću aviona od samo 0,95 godina.

Wizz Airova mlada i moderna flota je imala ključnu ulogu u svrstavanju ove kompanije među deset najbezbednijih niskotarifnih avio-prevoznika za 2019. godinu na listi jedine rejting agencije na svetu koja se bavi sveobuhvatnom analizom bezbednosti i proizvoda aviokompanija AirlineRatings.com.
Sa sve više i više novih aviona koji se neprekidno pridružuju rastućoj floti Wizz Aira, ova avio-kompanija beleži i sve bolje rezultate u oblasti ekologije. Wizz Airu je ranije ove godine isporučen prvi avion tipa Airbus A321neo u bazi u Budimpešti, a još pet takvih letelica su se pridružile floti od marta. Ova avio-kompanija ima naručena još 274 najsavremenija uskotrupna aviona na svetu, uključujući 20 tipa Airbus A321XLR.
Motori nove generacije aviona tipa Airbus A321neo i ekonomičan dizajn kabine donose uštedu u gorivu od 20 odsto. Model A321neo takođe nudi velike ekološke prednosti, kao što su smanjenje buke od blizu 50 odsto u poređenju sa prethodnom generacijom aviona i 50 odsto manju emisiju azot-monoksida. Sa zabeleženih 56,5 g CO2 po putniku na svaki pređeni kilometar, Wizz Air je bio avio-prevoznik sa najmanjim ekološkim otiskom po putniku u maju 2019.

S obzirom da nam je bezbednost putnika oduvek najvažniji prioritet, raspolažemo mladom i modernom flotom koja se poslednjih godina stalno uvećava. Ponosni smo na činjenicu da je Wizz Airova flota jedna od najmlađih ne samo u Evropi, već i na svetu, što nam omogućava da, zajedno sa svojom dobro obučenom posadom svetske klase, pružamo kvalitetne i bezbedne usluge svojim putnicima, kao i da smanjujemo ekološki otisak po putniku zahvaljujući stalnom uvođenju novih, izuzetno efikasnih aviona tipa Airbus A321neo”, izjavio je Diederik Pen, izvršni potpredsednik i direktor operacija Wizz Aira.
* CH-AVIATION prati komercijalne avio-prevoznike sa pet ili više aviona sa preko 30 sedišta.

O kompaniji Wizz Air
Wizz Air je najveća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi čija flota obuhvata 118 aviona tipa Airbus A320 i Airbus A321 i koja u ponudi ima preko 650 destinacija sa 25 aerodroma i povezuje 149 destinacija u 44 zemlje. Wizz Air ima tim od oko 4.500 profesionalaca koji nude izvanrednu uslugu i veoma niske cene karata i zahvaljujući tome je bio omiljeni izbor preko 34 miliona putnika u 2018. godini. Wizz Air je član Londonske berze pod skraćenicom WIZZ i uvršten je u Indekse FTSE 250 i FTSE All-Share. Wizz Air je registrovan u okviru programa Kontrole operativne bezbednosti (IOSA) Međunarodne asocijacije avio-kompanija (IATA), globalnog lidera u kontroli avio-bezbednosti. Kompanija je nedavno proglašena jednim od deset najbezbednijih avio-prevoznika od strane www.airlineratings.com, jedine agencije na svetu koja se bavi ocenjivanjem bezbednosti i proizvoda, a 2019. je osvojila i Nagradu za najbolju avio-kompaniju koja se dodeljuje u okviru međunarodnog programa Nagrade za avio-transport, jedinog koji nagrađuje najznačajnije rezultate u aerokosmičkoj industriji u najvažnijim kategorijama.

Takođe pročitajte

Šta videti na Divčibarama tokom vikend putovanja?

Iako mnogi od nas najviše vole da provedu godišnji odmor na moru, ne smemo smetnuti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.