Wizz Air – Bez letova za Malme do marta

Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air primoran je usled pandemije virusa COVID-19, ograničenja za putnike na nivou Evrope i smanjene potražnje da privremeno obustavi letove za Malme pred kraj letnje sezone i tokom cele zimske sezone. Zanimljivo, Wizz Air je već od danas uveo dodatni let za Bazel.

Wizz Air će već od 19.septembra prestati da leti na liniji za Malme, ka kojoj je već redukovao broj polazaka na jedan nedeljno. Wizz Air planira da već od letnjeg reda letenja ponovo u svoj red letenja uvrsti ovu destinaciju ka kojoj će leteti 2 puta nedeljno.

Kako saopštavaju iz Wizz Air-a za EX-YU Aviation News oni će motriti na potražnju na određenim linijama i u zavisnosti od toga donositi određene odluke u narednom periodu. Oni navode i da će leteti na 60% svojih ukupnih kapaciteta umesto na 80% koliko su prethodno planirali. Takođe dodaju da je u celoj avio-industriji kriza i da ni oni na to nisu imuni.

Podsetimo da će do kraja letnje sezone Wizz Air nastaviti da leti ka preostalim destinacijima sa Aerodroma Niš. I dok kod nekih destinacija Wizz Air redukuje (Beč jednom nedeljno do kraja letnje sezone) odnosno privremeno ukida (Malme), ovaj avio-prevoznik od danas pa do kraja letnje sezone leteće čak 3 puta nedeljno za Bazel.

Zimska sezona Wizz Air-a u novim terminima
Wizz Air će tokom zimske sezone redovno leteti ka 4 destinacije i to ka Bazelu, Memingenu, Dortmundu i Beču. Wizz će ka Bazelu leteti svakog utorka i subote (tokom novogodišnjih praznika i četvrtkom), ka Memingenu u novom terminu sredom i nedeljom, ka Dortmundu takođe u novom terminu četvrtkom i nedeljom, i ka Beču istim danima kao i kad leti ka Memingenu.

 

Izvor: FlyfromNiš

Takođe pročitajte

Ministarstvo rudarstva i energetike i zeleni projekat sigurnih kuća sa kompanijom Huawei

Plan Vlade Republike Srbije je da do kraja ove decenije proizvodi do 45 odsto električne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.