Vrtići su mirna i podsticajna oaza za odrastanje

Talenat vaspitača i dece, kreativnost i ljubav prema deci i poslu kojim se bave, prezetovani su na Svečanoj akademiji Javne predškolske ustanove „Pčelica“ iz Niša.
Mesto više tražilo se u sali Pozorišta lutaka odakle su odzvanjali aplauzi oduševljenja i podrške za sve ono što se tokom cele godine radi sa decom u svih 26 vrtića JPU Pčelica.
Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana ustanove, na kojoj je prikazan samo deo brojnih talenata naših mališana, prisustvovao je i gradonačelnik, kao i predstavnici lokalne samouprave i gradskih ustanova i institucija.
Akademiju je otvorio hor Ustanove Zlatne pčelice, prikazan je film o proteklih godinu dana u Ustanovi, mališani iz vrtića Plavi čuperak izveli su predstavu Zona Zamfirova, a Ivin dens su odigrale devojčice iz vrtića Petar Pan. Iznenađenje večeri bile su vaspitačice iz vrtića Cvrčak i Petar Pan koje su glumile znamenite žene Srbije, Caricu Milicu, Čučuk Stanu, Milunku Savić i Desanku Maksimović.
„Vaspitač je talentovana ličnost, a kada tako talentovani ljudi rade sa decom njima nije teško da talente prepoznaju kod naših najmlađih i da ih neguju. Svečana akademija je završnica naše školske godine, ali u Ustanovi postoje brojne manifestacije tokom cele godine na kojima se promoviše sve ono što se radi sa decom, a radi se mnogo“ izjavila je direktorica JPU Pčelica Niš, Svetlana Mitić. Ona je dodala da će se, tokom letnjih meseci i raspusta, sređivati vrtići i dvorišta.
Na Svečanoj akademiji, prijateljima Ustanove i svima koji su pomogli da vrtići budu mirna i podsticajna oaza za odrastanje, direktorica Svetlana Mitić uručila je priznanja.

Takođe pročitajte

KONSTRAKTA i ZEMLJA GRUVA na Nišvillu!

Završne večeri ovogodišnjeg jubilarnog, 30. Nišville festivala, u nedelju, 18. avgusta nastupiće i Ana Đurić …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.