petak , 27 januara 2023

“Vredne ruke hrane dom” – afirmacija samozapošljavanja

Projekat “Vredne ruke hrane dom” prepoznat je od strane Grada Leskovca kao jedan od 25 projekata čija će realizacija biti delimično finansijski podržana.

U svečanoj sali grada Leskovca danas su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i glavna i odgovorna urednica Interent magazina Sana Life Marija Nikolić potpisali ugovor o dodeli sredstava iz budžeta grada Leskovca radi sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada z 2018.godini

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je pre potpisivanja istakao značaj medija i informisanja u savmremenom svetu i životima svih građana.

Televizije, novine, internet portali, društvene mreže postale su deo nas, i naš uobičajeni izvor informacija. Mediji ne samo da utiču na našu stvarnost već i kreriraju i imaju važnu ulogu u našim životima. Prepoznajui njihovu ulogu grad Leskovac već četvrtu godinu za redom putem konkursaza sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa odvaja nova iz gradske kase. Za period od 2015. do 2018. godine Grad Leskovac je izdvojio 70 miliona dinara. Ove godine na konkurs se prijavilo 40 projekata, a komisija je procenila da je pravo na sufinansiranje steklo 25 medija. Mediji su dužni da dostavljaju izveštaje i knjigovodstvenu dokumentaciju kako bi se pratila realizacija ugovora i projekata. Ovde smo da čestitamo onima koji su prošli konkurs i da poželimo srećan rad, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Povećanje mogućnosti za zapošljavanjem žena kroz promociju i afirmaciju samozapošljavanja, cilj je projekta VREDNE RUKE HRANE DOM čija su primarna ciljna grupa nezaposlene žene koje se bave izradom ručnih radova i time direktno doprinose kućnom budžetu prodajom istih. Projekat će biti realizovan u vidu specijalizovanih tekstova i 5 reportaža.

 

Takođe pročitajte

200 hiljada EUR za kreativnost u turizmu

Evropska unija će dodeliti bespovratna sredstva za kreativne i inovativne ideje u oblasti turizma i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.